Main Content

VIDEO: Krásne divadlo na Stamford Bridge. Po dvoch góloch v predĺžení postupuje PSG!

streda, 11. marec 2015 23:15 | Autor: TASR

VIDEO: Krásne divadlo na Stamford Bridge. Po dvoch góloch v predĺžení postupuje PSG!
VIDEO: Krásne divadlo na Stamford Bridge. Po dvoch góloch v predĺžení postupuje PSG! | zdroj: © TASR

Ďalší krásny a pamätný zápas ponúkla v stredu prestížna Liga majstrov. V odvetnom osemfinálovom stretnutí londýnskej Chelsea s parížskym PSG padli štyri góly, z toho dva v predĺžení.

Hráči Chelsea a PSG nastúpili s čiernymi páskami na rukávoch. Uctili si tak pamiatku troch francúzskych športovcov, ktorí tragicky zahynuli pri leteckom nešťastí v Argentíne. Do prvého náznaku šance sa dostali Parížania, Cavaniho pokus však zblokoval Terry na roh. Aktívnejším dojmom pôsobili hostia, no predovšetkým sa odohrával boj o stred ihriska a vyložené šance diváci v prvom polčase nevideli. V 32. minúte holandský rozhodca Kuipers ukázal prísnu červenú kartu Ibrahimovičovi, ktorý v snahe získať loptu v sklze neúmyselne zasiahol Oscara. Domáci si následne po kontakte Cavaniho na Costu pýtali jedenástku, ale arbitrova píšťalka zostala nemá. Polčas sa dohral v nervóznej atmosfére, po zmene strán PSG vsadilo na brejky. Po jednom z nich vymyslel Verratti skvele načasovanú kolmicu na Cavaniho, ktorý sa z ľavého krídla rútil na Courtoisa, ale z vyloženej šance trafil len do žrde. Chelsea sa o postup musela triasť. Hostia totiž napriek oslabeniu neustále hrozili a gól visel na vlásku, v ofenzíve však namiesto streľby volili komplikované riešenia. Costov likvidačný zákrok na Silvu ocenil často chybujúci rozhodca len žltou kartou, čo vyvolalo opäť vášne v oboch táboroch. Táto taktika viac vyhovovala "The Blues", ktorí sa v 81. minúte po tvrdej strele Cahilla ujali vedenia. Hostia bojovali, striedajúci Lavezzi mohol poslať zápas do predĺženia, ale Courtoisa neprekonal. Podarilo sa to až bývalému hráčovi Chelsea Luizovi, ktorý po rohu Lavezziho zavesil efektne hlavou od brvna - 1:1. V predĺžení už Parížanom evidentne ubúdali sily a v 95. minúte Silva nešťastne jemným dotykom rukou zasiahol vo vlastnej šestnástke loptu. Hazard sa postavil k bielemu bodu a strelou do stredu brány nezaváhal - 2:1. V 101. minúte Courtoisa ohrozil Luiz z priameho kopu z vyše 30 metrov, belgický brankár len s námahou vyškriabal loptu na roh. Courtois čaroval aj pri hlavičke Silvu v 113. minúte, ale z následného rohu ho parížsky kapitán predsa len prekonal a rozhodol o zaslúženom postupe hostí - 2:2.

Chelsea Londýn - Paríž St. Germain 2:2 po predĺžení (1:1, 0:0)
Prvý zápas: 1:1, do štvrťfinále postúpil Paríž. St. Germain/

Góly: 81. Cahill, 96. Hazard (z 11 m) - 86. David Luiz, 114. Thiago Silva. Rozhodoval: Kuipers (Hol.), ŽK: Oscar, Ramires, Diego Costa - Thiago Motta, Matuidi, David Luiz, Verratti, ČK: 32. Ibrahimovič (PSG)

Chelsea: Courtois - Ivanovič, Cahill, Terry, Azpilicueta - Ramires (91. Drogba), Matič (84. Zouma) - Oscar (46. Willian), Fabregas, Hazard - Diego Costa
PSG: Sirigu - Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell - Verratti (82. Lavezzi), Thiago Motta, Matuidi (82. Rabiot) - Cavani, Ibrahimovič, Pastore (118. van der Wiel)

;