Main Content

Hrbatý a Lokšová-Ráczová budú členmi SOV

štvrtok, 7. apríl 2011 18:30 | Autor: TASR

Dlhoročná "duša" slovenského hnutia fair play Katarína Lokšová-Ráczová a tenista Dominik Hrbatý by sa na budúci týždeň mohli stať novými riadnymi členmi Slovenského olympijského výboru.

Ako informuje internetová stránka SOV olympic.sk, obaja budú navrhnutí na budúcotýždňovom 41. valnom zhromaždení SOV, ktoré sa uskutoční v sobotu 16. apríla v bratislavskom hoteli Gate One. Výkonný výbor SOV na svojom štvrtkovom rokovaní navrhol za čestných členov tri veľmi významné osobnosti slovenského športu - Ladislava Harvana, Kamila Haťapku a Jozefa Vengloša. Haťapka a Vengloš sú doteraz riadnymi členmi SOV. Niekdajšiu československú reprezentantku v šerme Katarínu Lokšovú-Ráczovú navrhujú za riadnu členku SOV ako osobnosť olympijského hnutia a športu, Hrbatého mal právo navrhnúť prezident SOV spomedzi olympionikov.

Otvorené zatiaľ zostáva potvrdenie členstva v SOV Slovenskej ragbyovej únie (v decembri podmienečne prijatej), ktorá zatiaľ nepredložila na SOV doklad o jej uznaní Medzinárodnou ragbyovou úniou a tým nesplnila predpísanú podmienku.
© WEBNOVINY