Main Content

Martin Štrbák sa vracia do reprezentácie

streda, 6. apríl 2011 14:30 | Autor: TASR

Martin Štrbák sa vracia do reprezentácie
Martin Štrbák sa vracia do reprezentácie | zdroj: SITA

Na stredajšom zraze slovenskej hokejovej reprezentácie pred druhou časťou prípravy na majstrovstvá sveta 2011 sa v Trenčíne nečakane objavil aj obranca OHK Dinamo Moskva Martin Štrbák.

Tridsaťšesťročný prešovský rodák vlani po zimných olympijských hrách vo Vancouveri avizoval, že sa jeho reprezentačná kariéra skončila. "Martin sa mi ozval, že by sa rád pripojil k tímu a zabojoval o miesto v kádri pre majstrovstvá sveta. Očarila ho atmosféra majstrovstiev či krásna bratislavská hala. Príchod skúseného hráča jeho formátu nás samozrejme veľmi teší," povedal tréner Glen Hanlon.

Martin Štrbák je rekordérom v počte štartov v drese slovenskej reprezentácie, celkovo odohral v najcennejšom drese 153 duelov a dosiahol v nich trinásť presných zásahov. Zatiaľ posledný reprezentačný zápas absolvoval na ZOH 2010 v neúspešnom súboji Slovákov o bronz proti Fínsku (3:5). Svoj premiérový gól v národnom tíme dosiahol vo finále MS 2000, zatiaľ posledný na Nemeckom pohári 2007. Na svojom konte má kompletnú medailovú zbierku z MS, spolu štartoval na deviatich seniorských svetových šampionátoch a dvoch

"Ešte v utorok ráno som ani netušil, že sa napokon pripojím k reprezentačnému tímu. V priebehu dňa sa však udialo niekoľko veľmi zásadných vecí a ja som sa rozhodol zabojovať o miestenku na MS," povedal po stredajšom tréningu skúsený obranca Martin Štrbák a doplnil: "V utorok večer som približne hodinu telefonoval s trénerom Glenom Hanlonom. Nebudem hovoriť o tom, čo sme si povedali, vo veľa veciach mal pravdu. Po tomto rozhovore a pod vplyvom celkovej nálady pred svetovým šampionátom na Slovensku som si už v utorok večer balil veci na zraz."

Zverenci trénera Glena Hanlona sa neoficiálne pod hradom Matúša Čáka stretli už v utorok popoludní, keď bol na programe dobrovoľný tréning. V stredu o 11.45 h už na ľad vykorčuľovalo 23 hráčov a chýbal iba obranca Juraj Mikuš. V rámci druhého sústredenia pred majstrovstvami sveta absolvujú v Trenčíne v piatok a v sobotu 8. a 9. apríla aj duely s Rakúskom.

SITA
© WEBNOVINY