Main Content

Kto si zaslúži Zlatú loptu podľa Maradonu, Ševčenka či Del Piera?

sobota, 10. január 2015 12:26 | Autor: Silvia Petrašková

Kto si zaslúži Zlatú loptu podľa Maradonu, Ševčenka či Del Piera?
Kto si zaslúži Zlatú loptu podľa Maradonu, Ševčenka či Del Piera? | zdroj: © TASR

V pondelok večer 12. januára sa celá futbalová verejnosť počas slávnostného galavečera FIFA Ballon d'Or 2014 vo švajčiarskom Zürichu dozvie meno najlepšieho futbalistu za uplynulý rok. Kto z trojice najlepších Messi, Ronaldo, Neuer si poťažká vytúženú Zlatú loptu? Slávne osobnosti zo sveta športu majú vo svojich tipoch jasno.

Andrij Ševčenko – bývalý ukrajinský futbalový útočník

Stále si myslím, že Ronaldo a Messi majú najväčšiu šancu získať túto cenu. Real Madrid vyhral Ligu majstrov a Ronaldo bol v minulej sezóne hviezda. Čo sa týka Lionela Messiho, MS v jeho prevedení zahral fantasticky a svoj tím dokázal dopraviť až do samotného finále. Možno to po individuálnej stránke nebolo to na čo sme u neho zvyknutí, hral však pre svoj tím a miestenka vo finále bola toho dôkazom. Všetci traja kandidáti na ocenenie sú veľkými favoritmi, no moja voľba je Neuer. Na MS pre Nemecko urobil neskutočný kus práce, do svojej hry dal niečo zvláštne, niečo jedinečné. Okrem toho odchytal úžasnú sezónu za Bayern Mníchov, mal fantastický rok.

Maradona – bývalý argentínsky futbalistka a tréner argentínskej futbalovej reprezentácie

Ani Messi, ani Ronaldo. Môj favorit je jednoznačne Manuel Neuer, on je ten kto si to najviac zaslúži.

Alessandro Del Piero – bývalý taliansky futbalový reprezentant, hráč indického tímu Delhi Dynamos FC

Svoj tip neprezradím, no najväčšiu šancu má zrejme Manuel Neuer. Počas MS bol neoddeliteľnou súčasťou svojho tímu a v Bundeslige mal nádhernú sezónu. Situácia je tu trochu podobná, keď Gigi Buffon v roku 2006 prišiel o tesné víťazstvo v tejto ankete práve na úrok víťaza a svojho kolegu z reprezentácie Fabia Cannavara.

Teddy Riner – francúzsky reprezentant v džude

Jednoducho to musí byť Ronaldo. V minulej sezóne zaznamenal rekordný počet gólov v Lige majstrov a trofej z tejto súťaže vyhral tiež. Áno nevyhral MS, ale nemôžete očakávať, že vyhrá všetko. Mám zopár priateľov, ktorí hrajú za Real Madrid, vždy mi vravia, že je to práve Ronaldo, ktorý dorazí aj odchádza z tréningu ako prvý. Je ťahúňom celého mužstva nielen v klube, ale aj na reprezentačnej úrovni. Práve on pomohol Portugalsku aby nechýbalo medzi najlepšími tímami minuloročných MS. Zaslúži si to.

Juan Mónaco – argentínsky tenista

Mojim favoritom je Neuer. Mám pocit, že v prípade tohto ocenenia sa na brankárov akosi zabúda, preto táto voľba. Messi a Ronaldo si zaslúžia byť v hlavnej nominácii, najmä vďaka tomu, že sa im podarilo udržať svoje kvality naďalej na tak vysokej úrovni. Tentoraz mám však pocit, že si to zaslúži práve hráč aktuálnych majstrov sveta z Nemecka.

Nikola Karabatic – francúzsky hádzanár

Ako víťaza tipujem Lionela Messiho, pretože hrám v rovnakom klube ako on, (pozn. FC Barcelona Handball Club). Jasné, ako športovec by som mal byť v tomto smere nestranný a vtedy sa musím riadiť hlavou a nie srdcom, no pre mňa osobne je to určite najlepší športovec. Ak chcete vyhrať v tímovom športe ako je futbal takéto individuálne ocenenie, vo všeobecnosti by ste mali vyhrať nejaký veľký titul. Áno ten pre minulý rok vyhral práve Manuel Neuer a ako osobnosť až príliš vytŕčal z davu. Messi však tiež dosiahol na finále, aj keď ho nevyhral. Žiaľ nevyhral ani ďalšiu prestížnu trofej, takže ak by som v tomto prípade mal vyberať rozumom, vyhral by Neuer, no ak by som volil srdcom bol by to určite Lionel Messi.

Leryn Francová – paraguajská oštepárka

Na túto anketu sa snažím pozerať z pohľadu športovca. Je to ťažké pretože tak Ronaldo ako aj Messi sú na svojich postoch fantastickí futbalisti, no na druhej strane tak rozdielni. Manuel Neuer je opäť iný typ futbalistu. Ak by som sa však mala rozhodnúť, svoj hlas by som dala Leovi. Bola by som rada, ak by takéto prestížne športové ocenenie putovalo práve do Južnej Ameriky.

zdroj: FIFA.com