Main Content

Podľa Bokroša triumf nad Suomi dobije Slovákom baterky

nedeľa, 28. december 2014 17:05 | Autor: TASR

Podľa Bokroša triumf nad Suomi dobije Slovákom baterky
Podľa Bokroša triumf nad Suomi dobije Slovákom baterky | zdroj: © TASR

Montreal 28. decembra (TASR) - Odvážny výkon, brankár Denis Godla a zvládnuté oslabenia boli podľa trénera slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Ernesta Bokroša kľúčom k šokujúcej výhre nad obhajcami titulu Fínov na svetovom šampionáte v Kanade.

Ani nie 24 hodín po tom, ako vo svojom úvodnom vystúpení na MS mladí Slováci utŕžili od domácej Kanady debakel 0:8, zdolali favorizovaných hráčov Suomi 2:1.

"Po debakli od Kanady sa pre nás nič lepšie nemohlo stať, keď sme videli, že tá hra bola zlepšená a ešte sa k tomu dostavil aj výsledok. Boli sme samozrejme veľmi spokojní. Mladí chlapci, juniori, potrebujú takúto vzpruhu do ďalšieho priebehu turnaja. O výsledku rozhodol brankár Godla, ktorý zachytal fantasticky. A musím vyzdvihnúť aj zvládnutie oslabení, kde sme vo viacerých situáciách veľmi bránili a ustáli sme aj hru 3 na 5, resp. 4 na 5, to bol zlomový moment celkového víťazstva," zhodnotil Bokroš pre TASR zisk nečakaných prvých bodov na turnaji.

Víťazstvo môže mladému tímu psychicky iba pomôcť a nakopnúť ho v snahe za vytúženým postupom do ďalšej fázy. V základnej skupine sa Slováci najbližšie (v pondelok 29. decembra o 22.00 SEČ) stretnú s rovesníkmi z USA a v záverečnom skupinovom stretnutí s Nemeckom. "V prvom zápase s Kanadou sme boli ustráchaní a vypli sme úplne celé mužstvo. Takéto víťazstvo s Fínskom nás môže nakopnúť a ako sa hovorí nabiť baterky tímu a verím, že chlapcom to pomôže," vyjadril sa kormidelník SR 20. Na istotu postupu, resp. k naplneniu základného cieľa zachrániť sa medzi elitou potrebuje Slovensko získať v ďalších dvoch dueloch ešte minimálne bod.

"Musím podotknúť, že toto víťazstvo z hľadiska nášho vysneného postupu nič nerieši. Musíme jednoznačne získať minimálne bod s USA alebo zdolať Nemecko. Videli sme samozrejme celý realizačný tím zápas Nemcov s Kanadou. Nemci hrali veľmi dobre, hoci prehrali 0:4, mali veľmi dobré momenty. Hrali sebavedomejšie ako my, sú silní fyzicky a dobrí aj korčuliarsky,
" dodal Bokroš.