Main Content

Preview 6.kola EL: SSC Neapol – ŠK Slovan Bratislava

štvrtok, 11. december 2014 09:21 | Autor: Filip Chudý

Preview 6.kola EL: SSC Neapol – ŠK Slovan Bratislava
Preview 6.kola EL: SSC Neapol – ŠK Slovan Bratislava | zdroj: © TASR

Náš majster Slovan Bratislava dnes uzavrie svoju účasť v skupinovej fáze Európskej ligy. Prvých päť zápasov síce nezvládol, ale ešte je pred ním posledná šanca na odvrátenie nulového bodového zisku.

SSC NeapolŠK Slovan Bratislava
Štvrtok 11. 12. 2014 o 21:05, rozhoduje Aleksandar Stavrev (Macedónsko)

Kým iné slovenské kluby už majú zimné prázdniny, Slovan ukončí rok 2014 až dnes. A bude to preň vôbec najprestížnejší zápas z celého roka, pretože nastúpi na pôde jedného z najlepších svetových klubov. Posledné dva zápasy ligovej sezóny belasí zvládli, pripísali si v ich plný počet šiestich bodov a zimovať budú na piatej priečke v tabuľke. Na nej je momentálne aj Neapol v Serii A. Slovan sa dostal na určitú sínusoidu, keď strieda dvojice výhier a prehier. Najprv dvakrát prehral, následne dvakrát vyhral, potom prišli ďalšie dve prehry a dve výhry. Teraz by tak mala podľa matematickej postupnosti nasledovať prehra, ale to by musel Neapol zmeniť svoju sériu výsledkov, keďže štyrikrát za sebou remizoval.

Vedenie Slovana už dlhšie avizuje zimné upratovanie v kádri, ale dnes ešte naposledy belasí nastúpia v jesennom zložení. No Chovanec nebude môcť počítať až s deviatimi hráčmi, ktorí mu vypadli pre zranenie. Aj z toho dôvodu sa pomerne ľahko dá odhadovať, s kým belasí pod Vezuvom v zostave nastúpia. Do brány sa postaví Dušan Perniš a pred ním bude hrať štvorica Čikoš, Hudák, Gorosito, Jablonský. Alternatívou do defenzívy sú už iba neskúsení hráči, ktorých nasadenie by prišlo iba v stave núdze. Na poste defenzívneho stredopoliara bude hrať Kolčák a vedľa neho sa postaví s ofenzívnejšími úlohami Štefánik. Jediný otáznik visí nad zložením ofenzívy, keďže niekto z pätice Milinkovič, Žofčák, Halenár, Kubík a Peltier začne zápas na lavičke a bude prvou náhradníckou voľbou. Niekoľkominútovej šance sa možno dočká aj Gašparovič, keďže Fořt chodí na lavičku už len do počtu.  

Neapolu chýbajú L. Insigne a Zuňiga, ale Rafael Benitez má stále veľmi veľa alternatív v zostave. Dá sa očakávať, že urobí zopár svojich tradičných zmien, ale určite nevymení všetkých hráčov základnej zostavy, pričom už oznámil, že Hamšík by mal hrať.

Zápas budete môcť sledovať na Dvojke RTVS (štúdio od 20:45).

Predpokladané zostavy
Neapol:
Cabral – Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Gargano, Inler – Callejon, Hamšík, Mertens – Zapata
Slovan:Perniš – Čikoš, Hudák, Gorosito, Jablonský – Kolčák, Štefánik – Žofčák, Milinkovič, Kubík – Peltier

Ako tipovať
Neapol je jasný favorit zápasu. Síce má už istý postup zo skupiny, lenže tú chce vyhrať, no a na to potrebuje proti Slovanu bodovať. To chcú aj belasí, ale v Neapole to budú mať mimoriadne ťažké. Ich šancou bude to, ak všetci podajú zodpovedný výkon na hranici svojich súčasných schopností a prikloní sa k nim konečne šťastie, ktoré nemali v ani jednom predchádzajúcom zápase skupiny. My skúsime odporučiť, že padnú maximálne tri góly, kurz v našej tipovacej lige na to je 1,69.