Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (22.11.)

sobota, 22. november 2014 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (22.11.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (22.11.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie je definitívne minulosťou, no prestupových špekulácií je vo svete stále dostatok. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Real Madrid chcel vykúpiť Messiho

Španielsky športový denník Mundo Deportivo tvrdí, že Real Madrid bol ochotný zaplatiť FC Barcelona astronomickú výkupnú klauzulu za Lionela Messiho vo výške 250 miliónov eur. Veľkú rolu mal v tomto prestupe odohrať nemecký textilný koncern Adidas, ktorý sponzoruje Biely Balet, tak aj Argentínčana. Navyše, rodák z mesta Rosaria by vraj v hlavnom meste Španielska zarábal 25 miliónov eur ročne plus bonusy od Adidasu, čiže Messiho ročný príjem sa mohol vyšplhať nad 30 miliónov eur za rok, čo je skutočne ťažko predstaviteľná suma. Avšak háčik je podľa španielskych novinárov v tom, že #10 jednoducho z Barcelony odísť nechce. (Mundo Deportivo)

Mastour z AC Miláno neodíde

FC Barcelona sa pokúšala získať talentovaného mladíka Hachima Mastoura z AC Miláno, ale šéfovia talianskeho mužstva odmietajú pustiť jeden z najväčších talentov za posledné roky niekam inam zo San Sira. Navyše Barca nemôže kupovať nových futbalistov do prvého januára roku 2016. (Mundo Deportivo)

Reus možno zmení dres

To, že by mohol Marco Reus v zimnom prestupovom období odísť z Borussie Dortmund priznal aj samotný tréner BVB Jurgen Klopp. Ten na tlačovej konferencii v piatok povedal, že ďalšie kroky hráčov sú iba ich vec, pričom Marco nie je výnimka a on mu v prípadnom odchode brániť nebude. Najväčšími záujemcami o Nemcove služby sú Chelsea a Real Madrid, pričom práve anglický tím by mal mať v tomto prestupe o niečo lepšiu pozíciu. Navyše, ak by Reus odišiel do Chelsea, opačným smerom by mohol smerovať André Schurrle, ktorého Dortmund zameral už dávnejšie, a ktorému sa v prebiehajúcej sezóne príliš v Londýne nedarí.

Klose by ocenil Neuera

Nemecká futbalová ikona Miroslav Klose tvrdí, že je síce normálne, že sa ľudia pred vyhodnotením Zlatej lopty bavia predovšetkým o Cristianovi Ronaldovi a Lionelovi Messim, ale historicky najlepší strelec záverečných turnajov MS by dal túto prestížnu cenu svojmu krajanovi Manuelovi Neuerovi, ktorý zažil skutočne famózny rok korunovaný triumfom na svetovom šampionáte v Brazílii.

Čech a Micky Mouse

José Mourinho na včerajšej tlačovej konferencii odpovedal na viaceré otázky novinárov, medzi ktorými boli aj tie týkajúce sa údajného prestupu Petra Čecha do Arsenalu. Portugalský kouč  sa sebe vlastným spôsobom prítomným žurnalistov spýtal, kde sa toto dozvedeli, či na webovej stránke Micky Mousea alebo na jeho osobnom blogu.

Ronaldo je najlepší

Xabi Alonso, ktorý v lete odišiel z Realu Madrid do Bayernu Mníchov sa v jednom z interview vyjadril, že Cristiano Ronaldo je najlepším futbalistom, s akým kedy hral. Pre Portugalca sú tieto slová istotne poctou, pretože Alonso je (nielen) v Španielsku veľmi rešpektovanou persónou.  

Odegaard do Realu Madrid?

Daily Express tvrdí, že mladý nórsky talent Martin Odegaard, ktorého chcú získať Bayern Mníchov a FC Barcelona sa ocitol aj pod drobnohľadom španielskeho Realu Madrid. Bude zaujímavé sledovať, kde tento nadprirodzene talentovaný Severan nakoniec zakotví. (Daily Express)

Vidal odíde v lete

Daily Star informuje o tom, že Juventus Turín v letnom prestupovom období predá svoju oporu Artura Vidala. Záujemcov o služby tohto bojovného Čiľana je hneď niekoľko a jeho prípadný odchod by poriadne vzpružil pokladnicu Starej Dámy. (Daily Star)