Main Content

Víťazkou turnaja WTA v Acapulcu sa stala Dulková

nedeľa, 27. február 2011 12:30 | Autor: TASR

Víťazkou dvojhry na na tenisovom turnaji WTA Obierto Mexicano Telcel v mexickom Acapulcu (International, dotácia 220 000 USD, antuka) sa stala Argentínčanka Gisele Dulková, ktorá Španielku Arantxu Parrovú-Santonjovú zdolala za 104 minút 2:0 na sety (6:3, 7:6 /5/).

Dvadsaťšesťročná rodáčka z predmestia Buenos Aires získala svoj štvrtý singlový primát na hlavnom okruhu, z toho tretí na antuke. "Finálové stretnutia sú vždy výnimočné. Obe sme boli v prvom sete nervózne, no potom som hrala oveľa lepšie. Následne som ale opäť znervóznela a dariť sa začalo Arantxe. Čelila som dokonca trom setbalom, no napokon som uspela, som veľmi šťastná," povedala Dulková po premiérovom turnajovom úspechu vo dvojhre od roku 2008.

Neúspešná finalistka dvojhry Parrová-Santonjová neuspela ani v záverečnom zápase súťaže štvorhry, keď po boku krajanky Lourdes Domínguezovej-Linovej nestačila na ukrajinsko-rumunskú dvojicu Maria Korytcevová a Ioana Olaruová. "Bolo to kvalitné finále štvorhry. Mojou nevýhodou bola únava zo singlového duelu, ale celkovo je skvelé, že som sa predstavila v oboch záverečných meraniach síl," vyhlásila Parrová-Santonjová.

Dvojhra - finále:
Gisela Dulková (Arg.-4) - Arantxa Parrová-Santonjová (Šp.-6) 6:3, 7:6 (5) za 104 minút

Štorhra - finále
Maria Korytcevová, Ioana Raluca Olaruová (Ukr./Rum.) - Lourdes Domínguezová-Linová, Arantxa Parrová-Santonjová (Šp.) 3:6, 6:1, 10:4 (zápasový tajbrejk) za 142 minút

© WEBNOVINY