Main Content

Basketbal: Pospíšil bude asistentom Kováčika pri ženskej reprezentácii

utorok, 18. november 2014 12:05 | Autor: TASR

Bratislava 18. novembra (TASR) - Martin Pospíšil bude novým asistentom trénera Maroša Kováčika pri národnom tíme basketbalistiek SR. Pospíšil, ktorý aktuálne v extralige vedie tím Piešťanské Čajky, už v tejto funkcii pôsobil, keď na ME 2011 v Poľsku robil asistenta Natálii Hejkovej.

"Samozrejme, že sa na túto zaujímavú spoluprácu teším. Je pre mňa cťou a obrovskou výzvou byť súčasťou reprezentácie Slovenska. Cez minulé leto sa podarilo postúpiť na ME a vytvoriť v tíme výbornú atmosféru, čo ponúka skvelý základ pre ďalší progres," uviedol Pospíšil na oficiálnom webe Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA).

Skúsený kouč už v minulosti viedol reprezentačné družstvá, pôsobil vo výberoch dievčat do 14, 16, 18 a 20 rokov. Do A-tímu si ho vyžiadal tréner Kováčik. "Dobre poznáme náročnosť programu prípravy na také dôležité podujatie ako európsky šampionát. Preto som už v záverečnom projekte po minuloročnej kvalifikácii žiadal rozšíriť realizačný tím o ďalšieho člena. Táto možnosť mi bola odobrená športovo-metodickou komisiou SBA a konkrétne meno podlieha schváleniu Výkonným výborom SBA. Jeden z asistentov bude zodpovedný za scouting, ktorý je v dnešnom sofistikovanom basketbale veľmi dôležitý," uviedol Kováčik, ktorý dodal, že Pospíšil bol pre neho jasná voľba.

"Tu nebolo nad čím rozmýšľať. Ja som s ním túto možnosť preberal nezáväzne už počas leta, keď sme spolu absolvovali trénerský seminár v Taliansku. Myslím si, že momentálne sa na túto pozíciu nehodí nikto iný, kto by bol tak kvalitný, ako je práve on. Som veľmi rád, že sme rýchlo našli spoločnú reč a naše predstavy a očakávania sa hneď stretli," dodal Kováčik na adresu nového člena realizačného tímu.

Zo spojenia síl pre reprezentáciu sa teší aj manažér družstva Roman Adamčík. "Skvelá správa pre slovenský ženský basketbal. Niečo sa asi pohlo v našom športe, keď dvaja pravdepodobne najlepší a najprogresívnejší tréneri, ktorí sú v lige súpermi, sa dohodnú na spolupráci pre potreby národného tímu. Teším sa na prácu s nimi," povedal pre slovakbasket.sk Adamčík.

Ženy SR sa počas leta prebojovali na kontinentálny šampionát, ktorý sa uskutoční v termíne od 11. do 28. júna 2015 v Maďarsku a Rumunsku. Na turnaji sa bude hrať aj o miestenky na OH 2016 v Rio de Janeiro.