Main Content

Analýzy Európskej ligy: Man City - Aris, Liverpool - Sparta, Lisabon - Glasgow

štvrtok, 24. február 2011 16:40 | Autor: Sport7 sk

Analýzy Európskej ligy: Man City - Aris, Liverpool - Sparta, Lisabon - Glasgow
Analýzy Európskej ligy: Man City - Aris, Liverpool - Sparta, Lisabon - Glasgow | zdroj: Sport7, foto SITA

Dnes nás čakajú zvyšné zápasy odviet 16-finále Európskej Ligy (ďalej EL), v ktorých sa predstavia aj Liverpool, Mancherster City a Glasgow Rangers. Všetky tieto 3 tímy v prvom zápase remizovali. Nepochybne sú však na tom lepšie anglické tímy, pretože Glasgow doma remizoval so Sportingom Lisabon 1:1 a The Reds s Citizens uhrali bezgólové remízy.

Liverpool ani Man City však neodohrali zápasy, ktoré by vstúpili do pamäti futbalových fanúšikov, no obaja tréneri to, aj keď s obavami, viac-menej zvládli. Oba celky z Ostrovov by mali postúpiť, no je tu celkom veľké riziko že Sparta alebo Aris sa postarajú o drámu. Poďme sa teda bližšie pozrieť, kam investovať vaše úspory.

FC LIVERPOOL - SPARTA PRAHA, 19.00


Liverpoolu stále chýba kapitán Steven Gerrard a zimná posila Andy Caroll. Navyše ani Luis Suarez nemôže nastúpiť, pretože v tomto ročníku už odohral zápas za Ajax. To znamená, že ich útočná sila je značne oslabená.

Vzhľadom na prvý zápas v Prahe môžme tvrdiť, že The Reds majú stále viac kvality ako ich dnešný súper. Napriek všetkým tohtosezónnym neúspechom majú tretiu najlepšiu bilanciu domácich zápasov v Premier League. Doma vyhrali 6-krát s čistým štítom. To by mohol byť jeden z rozhodujúcich faktorov. Stáviť na výhru Liverpoolu s tým, že si udrží čisté konto, sa nejaví ako zlý nápad.

Náš tip: víťazstvo Liverpoolu bez inkasovaného gólu [ kurz 1,90 na BetClic ]

MANCHESTER CITY - ARIS, 21.05

Prejdime na Manchester City. V tomto stretnutí sa od Citizens očakáva, že svojho protivníka porazia rozdielom triedy.  Aris vyhral len raz z posledných šiestich ligových zápasov. Podľa výkonu, ktorý predviedli v domácom stretnutí proti City, nemôžeme tvrdiť, že na štadióne Eastlands budú domácim robiť problémy. A ak áno, čo by aj vskutku mohli, nebude to nič veľké.

Citizens v zápase FA Cupu rozobrali Notts County za 38 minút a zápas skončil 5:1 pre City. Ak Carlos Tevez začne zápas na lavičke, dal by sa zvážiť tip Remíza/Manchester ako stávka "Polčas/Koniec".

Náš tip: polčas/zápas remíza/Manchester City [ kurz 4,00 na BetClic ]

SPORTING LISABON - GLASGOW RANGERS, 19.00

Rangers majú pred sebou ťažké stretnutie v Lisabone. Ich momentálna forma na súperových ihriskách však moc nevzbudzuje dôveru.  Prehrali až dve z posledných troch zápasov vonku, vrátane zdrvujúcej prehry 3:0 v poslednom "Old Firm derby" proti Celticu. V Európskej lige taktiež vonku nevyhrali od roku 2008, keď s Celticom hrali o postup do finále bývalého Poháru UEFA.

Ani Sporting však nepôsobí dôveryhodne. Z posledných šiestich zápasov vyhrali len jeden. Tento zápas sa tak môže kedykoľvek zvrtnúť na jednu alebo druhú stranu. Tipovať na zápas neodporúčame, no ak by ste chceli vyskúšať šťastie prikláňame sa k remíze.

Náš tip risk: remíza [ kurz 3,60 na BetClic ]