Main Content

Preview 4.kola EL: Sparta Praha – ŠK Slovan Bratislava

štvrtok, 6. november 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Preview 4.kola EL: Sparta Praha – ŠK Slovan Bratislava
Preview 4.kola EL: Sparta Praha – ŠK Slovan Bratislava | zdroj: © TASR

Náš majster, Slovan Bratislava, po troch rokoch opäť hrá skupinovú fázu Európskej ligy. Prvé tri zápasy síce nezvládol, ale ešte je pred ním druhá polovica stretnutí a začne ju dnes na trávniku najväčšieho federálneho rivala.

Sparta PrahaŠK Slovan Bratislava
Štvrtok 6. 11. 2014 o 21:05, rozhoduje Alexej Jeskov (Rusko)

Slovan sa už z najhoršieho dostal, určitý progres bol viditeľný už hneď po príchode Jozefa Chovanca, ale aby bol úplne vo forme a hlavne skonsolidovaný, na to bude potrebovať až zimnú prestávku. Dovtedy nesmie dovoliť ďalšie diery do svojej lode. Tá už zrejme nedopláva do jarnej časti Európskej ligy, ale to neznamená, že možno túto súťaž zabaliť. Bolo by totiž hanebné, ak by skončil bez bodu či gólu, no a tie so sebou prinášajú šancu na finančné prémie a tiež vylepšenie si koeficientu pre ďalšie sezóny, čo je tiež veľmi dôležité.

Pred dvoma týždňami bol súboj so Spartou pre Chovanca premiérou na lavičke Sparty. Ten poznačili výtržnosti a tiež aj prvý gól v sieti Slovana, ktorý nemal pre ofsajd platiť. No na druhej strane, nemôže sa stať, že mužstvo sa po takomto momente úplne položí a zo zápasu odíde, čo sa belasým stalo. Za ten čas Chovanec spoznal hráčov o niečo viac, preto môžeme predpokladať, že aj základnú zostavu zostaví lepšie.

V bráne bude Perniš, ktorému môže psychicky pomôcť prvé čisté konto v ligovej sezóne a prvé po takmer troch mesiacoch od toho posledného v Tiraspole. To sa týka aj obrany, aj keď jej zloženie je otázne. Niňajove nasadenie proti Košiciam bol kvôli zraneniu risk, ale ukázalo sa ako zisk, keďže mladý stopér opäť hral dobre. Problémom zostáva, že Gorosito stále hrať nemôže, a tak sa Chovanec musí rozhodnúť pre jedného z dvojice Kolčák, Hudák. Čikoš už hrať môže a aj bude, otázkou je len, na ktorej strane obrany. Od toho sa bude odvíjať aj nasadenie Bagayoka alebo Jablonského.

Na pozícii defenzívneho stredopoliara nastúpi Lásik, ktorý síce po zápase so Spartou zo zostavy vypadol, ale proti Košiciam už hral. Vedľa neho sa postaví Štefánik, ktorý môže byť pre hráčov Sparty neznámou, pretože v prvom zápase nehral. Jeho prihrávky pomohli proti Košiciam a môžu aj proti Pražanom. Pred nimi Chovanec pravidelne stavia Žofčáka so Soumahom, ale kapitán nedohral predchádzajúci zápas pre zranenie a visel nad ním mierny otáznik. Milinkovič stretnutie proti bývalým spoluhráčom úplne vynechal a keďže sa na tomto poste chytil gólom a asistenciou Kubík, nastúpi preto on. Na hrote útoku sa predstaví Peltier, pretože Vittek po dlhšej pauze bude platnejší skôr ako žolík.

Sparta prehrala dôležitý zápas v Plzni a každý sa teraz pýta, čo to s ňou urobí, veď predtým sedemkrát za sebou vyhrala. My nepredpokladáme nejaké zásadné zmeny, Sparta už šesťkrát za sebou nastúpila v tej istej základnej zostave a tréner Lavička to kvôli jednej porážke ešte neprekope, to by hrozilo až po ďalšej prehre, preto nech má na to dôvod vo víkendovom zápase...

Zápas budete môcť sledovať na Dvojke RTVS (štúdio od 20:35) a ak budete niekam cestovať, potom si môžete vypočuť celý zápas na Rádiu Regina po 21:00.

Predpokladané zostavy
Sparta:
Bičík – Kadeřábek, Holek, Brabec, Costa – Vácha, Matějovský – Konate, Dočkal, Krejčí – Lafata
Slovan: Perniš – Čikoš, Kolčák, Niňaj, Jablonský – Lásik, Štefánik – Žofčák, Soumah, Kubík – Peltier

Ako tipovať
Sparta je jasný favorit, minulý zápas vyhrala 3:0, ale aj teraz v Lige majstrov sme mohli vidieť, že keď jedno mužstvo vyhralo hladko prvý zápas, ešte to neznamenalo, že aj druhý v krátkom čase bude mať taký istý priebeh. Slovan bude určite lepšie pripravený a iba mu vyhovuje, že Sparta musí vyhrať, lebo inak by si skomplikovala boj o postup. Bude to zápas o prvom góle, ak ho dajú domáci, iba ťažko by im belasí zabránili vyhrať. Ale ak ho dá Slovan, môže mať Sparta obrovské problémy následne zápas otočiť. Na Spartu sú tak nízke kurzy, že sa neoplatí na ňu vsádzať, veď podobné boli aj na ManC, Arsenal, Chelsea... Preto ak chcete písať jednotku, tak radšej zápas zo svojich tiketov vynechajte, risk je oveľa väčší ako prípadná výhra. Skôr odporúčame tento zápas tipovať pre tých, čo radi hľadajú za menej peňazí prekvapenie a slušný zisk. Kurzy v našej Tipovacej lige sú: na remízu 5,91, X2 za 3,93 a na víťazstvo Slovana risknutia hodných 12,15.