Main Content

VIDEO: Proti basketbalistovi nemalo auto žiadnu šancu

nedeľa, 20. február 2011 11:30 | Autor: TASR

VIDEO: Proti basketbalistovi nemalo auto žiadnu šancu
VIDEO: Proti basketbalistovi nemalo auto žiadnu šancu | zdroj: SITA

V predvečer 60. Zápasu hviezd NBA v Los Angeles boli fanúšikovia basketbalu svedkami tradičných súťaží zručnosti, v ktorých ani tento rok nebola núdza o pekné a vzrušujúce momenty.

Najsledovanejšou disciplínou je každoročne súťaž smečiarov, v ktorej tentoraz súťažili Blake Griffin z domáceho Los Angeles Clippers, DeMar DeRozan z Toronta, Serge Ibaka z Oklahomy a JaVale McVale z Washingtonu. Mladé obsadenie tejto súťaže predviedlo niekoľko pekných a v niektorých prípadoch aj nebezpečných kúskov.

Najviac hlasujúcich divákov upútal Blake Griffin so svojim záverečným pokusom, keď pri svojom smeči preskočil prednú kapotu auta. Aj jeho predchádzajúce pokusy mali svoj pôvab. Najmä otočka o 360 stupňov zdvihla divákov zo sedadiel, rovnako aj vysoký výskok, po ktorom sa do koša zavesil lakťom. Jeho súperi tiež v príprave na súťaž nezaháľali. Jeho najväčším konkurentom bol JaVale McVale s veľmi nápaditými a obdivuhodnými smečmi.

Upútal najskôr zasmečovaním dvoch lôpt do dvoch vedľa seba stojacich košov, následne troch lôpt do jednej obruče. Serge Ibaka sa postavil do roly záchrancu plyšového zvieratka, ktoré si jedno z detí "zabudlo" zavesené na obruči. Jeho zámer zvesiť ho dolu zubami a pritom zasmečovať loptu na prvýkrát nevyšiel - podarila sa iba jeho druhá polovica. Druhému pokusu už chýbal moment prekvapenia.



Famózny smeč

DeRozan upútal nádherným smečom, keď si najprv prihral loptu do výskoku a následne si ju prehodil popod nohu a zasmečoval do koša. Súťaž priniesla množstvo zaujímavých momentov, ale aj následnú diskusiu, či si viac víťazstvo zaslúžil Blake Griffin s pokusom cez auto, ktorý podľa mnohých nebol veľmi zábavný a dal by sa označiť ako prvoplánový, alebo McVale so svojím viac nápaditým poňatím pokusov.



Trojky najlepšie strieľa Jones


Súťaž trojkárov vyhral 30-ročný rozohrávač či krídelník Miami Heat James Jones. Pravidlá boli tradičné - po päť lôpt uložených na piatich pozíciách okolo trojbodovej hranice, pričom každá piata bola za dva body. V súťaži zručnosti pozostávajúcej zo zakončenia z dvojtaktu, následne zo slalomu, priamej prihrávky, prihrávky od palubovky, strely z výskoku, priamej prihrávky, slalomu a ľubovoľného spôsobu zakončenia vyhral Stephen Curry, ktorý vo finále pokoril Russella Westbrooka.

Jubilejný 60. ročník All Star víkendu v NBA bude v losangeleskom Staples Center v nedeľu vyvrcholí tradičným exhibičným súbojom medzi výbermi Východnej a Západnej konferencie. Hrať sa bude o 20.00 h ET (časová zóna na východnom pobreží USA), čiže už v pondelok o 2.00 SEČ. V mekke šoubiznisu nebude chýbať zábava. Predstavovanie účastníkov Zápasu hviezd bude v nedeľu hudobne sprevádzať Lenny Kravitz, polčasovú prestávku vyplní vystúpenie Rihanny. Priamy prenos so začiatkom o 19.00 h ET (v pondelok 1.00 SEČ) sa bude vysielať do viac ako 200 krajín so 40 rôznymi jazykmi. Na stanici Nova Sport ho budú môcť sledovať aj fanúšikovia na Slovensku.


© WEBNOVINY