Main Content

Stredajší program Ligy majstrov ponúka ďalšie šlágre

streda, 17. september 2014 11:06 | Autor: Jakub Vaverka

Stredajší program Ligy majstrov ponúka ďalšie šlágre
Stredajší program Ligy majstrov ponúka ďalšie šlágre | zdroj: © TASR

Futbaloví fanúšikovia po celom svete sa dočkali, včera začal nový ročník milionárskej súťaže Ligy majstrov, ktorý dnes pokračuje ďalšími ôsmimi zápasmi.

V stredu do boja zasiahnu okrem iných giganti ako Barcelona, Bayern Mníchov či Chelsea. Veľmi zaujímavé bude sledovať aj kluby ako APOEL Nikózia, NK Maribor alebo AS Rím, ktorý sa medzi európsku klubovú elitu vracia po viacročnej odmlke.

K slovu sa dostávajú aj zvyšní dvaja semifinalisti z minulého ročníka. Zápas Bayernu Mníchov s Manchestrom City bude nielen ozdobou prvého kola skupín, ale celej skupinovej fázy vôbec. Minulý rok sa oba celky v tejto fáze súťaže taktiež stretli, vzájomný zápas na nemeckej pôde vyhral anglický klub v pomere 3:2. Pep Guardiola podľa niektorých médií stráca v Mníchove pôdu pod nohami. Pravdou je, že nie všetky výkony Bavorov v tomto ročníku boli dobré, súper ako Manchester City môže Bayern vytrestať. Chelsea, ktorá skončila minulý rok taktiež v TOP 4 hostí Schalke 04, tím, s ktorým si zmerala sily aj v minulej sezóne.

The Blues vtedy nemeckému tímu nedali absolútne žiadnu šancu a dvakrát mu nadelili porážku 3:0. Schalke postúpilo do Ligy majstrov s odretými ušami, naopak The Blues majú v úvode nového ročníka fazónu, body by mali ostať v Londýne. Ajax Amsterdam nastúpi proti PSG, miliardári z mesta lásky by mali bodovať naplno, ale holandský celok by rád po dlhých rokoch postúpil ďalej. Zaujímavé meranie síl nás čaká medzi AS Rím a CSKA Moskva. Rimania majú veľmi kvalitný tím, ruský celok zase disponuje skúsenosťami z uplynulých ročníkov.

Veľa fanúšikov sa teší na predstavenie Athleticu Bilbao. Baskovia upútali herným prejavom proti SSC Neapol a za obeť im zrejme padne aj Šachťar Donetsk, ktorý má nielen futbalové problémy. FC Porto je v zápase proti BATE Borisov, ktorý vyradil Slovan, favoritom, ale prvé kolo býva zradné, ako sme už neraz pripomenuli. Na futbalový sviatok sa teší celé Slovinsko, ktoré Ligu majstrov nezažilo poriadne dlho.

NK Maribor hostí v domácej premiére Sporting Lisabon, v novom ročníku zatiaľ nevyspytateľný tím. To najlepšie nakoniec? Barcelonský valec, ktorý sa pomaly dostáva do formy hostí APOEL Nikózia, mužstvo, ktoré neraz dokázalo zaskočiť favorita. Uvidíme na Camp Nou veľa gólov, presadia sa Messi s Neymarom? Alebo bude sláviť úspech bojovnosť a nasadenie odpisovaných Cyperčanov? Futbaloví fanúšikovia si aj dnes prídu na svoje.

Dnešný program:

Ajax Amsterdam  - Paríž Saint- Germain
AS Rím – CSKA Moskva

Athletic Bilbao – Šachťar Donetsk
FC Barcelona – APOEL Nikózia
Bayern Mníchov – Manchester City
FC Porto – BATE Borisov
Chelsea FC- Schalke 04
NK Maribor – Sporting Lisabon