Main Content

Preview play-off EL: Spartak Trnava – FC Zürich

štvrtok, 21. august 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Preview play-off EL: Spartak Trnava – FC Zürich
Preview play-off EL: Spartak Trnava – FC Zürich | zdroj: © TASR

Štvrtým súperom Trnavy v pohárovej Európe je švajčiarsky FC Zürich. Ale bude to prvýkrát, čo Trnava odohrá prvý zápas v Zlatých Moravciach, keďže predtým vždy začínala u súperov. Aké sú šance pred prvým zápasom?

Spartak Trnava – FC Zürich
Štvrtok 21.8.2014 o 20:15, rozhoduje Leontios Trattou (Cyprus)

Trnava cez víkend zvládla ligový zápas, keď bola oproti Ružomberku herne lepšia, lenže nechýbalo veľa a hostia si mohli odvážať body. Ak by totiž Zreľák netrafil za stavu 0:0 len žrď, domáci by mali veľký problém, keďže dovtedy veľmi laxne zahadzovali svoje šance. Pomohla im až penalta, hneď o chvíľu všetko potvrdil druhým gólom Vlasko a mohli sa začať už počas tohto zápasu prípravy na Európsku ligu.

Trnavčania v minulých dňoch vo veľkom zbrojili, zobrali aj kvantitu, keď prišli nechcení hráči z Liberca, ale nechýba aj kvalita. Tú budú predstavovať Cléber Silva Nascimento a Erik Jendrišek. Brazílčan ešte v nitrianskom drese patril medzi ofenzívnu špičku ligy a svoje schopnosti ukázal aj v prvých zápasoch za Trnavu, hoci mal predtým veľké zápasové manko. Také má aj Jendrišek, ale Trnava čaká, že naskočí poriadne od prvých chvíľ. Zaujímavé je, že obaja hráči sú vlastne na ten istý post, ale to sa vyrieši asi tým, že Jendrišek sa po dlhých rokoch vráti na hrot útoku. Minimálne v tomto zápase nahradí Mikoviča, keďže ten nebude hrať pre trest. Odchovanec Trnavy síce odvádza na hrote dobrú prácu, ale dlhodobo mu chýbajú góly, ktoré by mal dodať práve Jendrišek.

Chýbať dnes bude aj zranený Erik Sabo, čiže ten by sa pre odvetu nevykartoval, hoci mu to hrozí. Ale pozor si budú musieť dávať Vlasko, K. Kuzma, Janečka a Bortel. Ak dnes uvidia pred očami žltú kartu, do Švajčiarska by cestovali maximálne na výlet. Lenže nemožno sa ani šetriť, veď ide o veľa.  

Do brány pôjde tradične Rusov, pred ním bude už osvedčená štvorica Siva, Tóth, Bortel, Čonka. Stredovú dvojicu zrejme vytvoria Casado s Kuzmom. Na krídle by ani teraz nemal chýbať univerzálny Janečka, ako podhrotový hráč bude hrať Vlasko a zostavu doplnia dve posily, ktoré môže byť jazýčkom na váhach, keďže Švajčiari nebudú mať Clébera a Jendrišeka tak prečítaných.

Hosťom bude chýbať najväčšia hviezda Mario Gavranovič. Zaujímavou novinkou je to, že 19-ročný Francisco Rodriguez bol nominovaný do reprezentácie Čile, hoci jeho brat Ricardo, jeden z najžiadanejších ľavých obrancov sveta, reprezentuje Švajčiarsko a predviedol sa aj na MS 2014. Uvidíme, či aj v ňom je taký potenciál, ak teda bude dnes hrať.

Zápas bude v priamom prenose vysielať Dvojka RTVS.

Predpokladané zostavy
Trnava:
Rusov – Siva, Bortel, Tóth, Čonka – Kuzma, Casado – Janečka, Vlasko, Cléber – Jendrišek
Zürich:Da Costa – Kecojevič, Nef, Djimsiti – Yapi Yapo – P. Koch, Buff, Chiumiento, Rikan – Etoundi, Chikhaoui

Ako tipovať
Bude to vyrovnaný boj, v ktorom bude rozhodovať každý detail. Zápas bude zrejme od začiatku opatrný, preto skúsime remízu na prvý polčas (kurz v našej Tipovacej lige 2,06).