Main Content

Preview 3.predkola EL: Hull City – AS Trenčín

štvrtok, 7. august 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Preview 3.predkola EL: Hull City – AS Trenčín
Preview 3.predkola EL: Hull City – AS Trenčín | zdroj: © TASR

Futbalisti Trenčína uhrali v prvom zápase bezgólovú remízu, čo im ponecháva reálne šance na postup. Anglický Hull City zažije domácu premiéru v pohárovej Európe, ale Trenčín im ho môže veľmi pokaziť, nech sa tak stane.

Hull City – AS Trenčín
Štvrtok 7.8.2014 o 20:30, rozhoduje Bas Nijhuis (Holandsko)

Pred rokom bolo 3. predkolo Európskej ligy pre Trenčín konečnou, ale rumunská Astra Giurgiu sa ukázala silnejšia, ako je momentálne Hull. Kým vtedy rumunský klub rozhodol už v prvom zápase na Slovensku, tak tentoraz ide Trenčín do odvety s reálnou šancou na postup. Bezgólová remíza z prvého zápasu je totiž veľmi zradná pred tým druhým pre domáce mužstvo. Každý inkasovaný gól znamená, že hostia idú do veľkej výhody, keďže im bude stačiť aj remíza. Pre Hull City bude toto historický moment, keďže ide v 110-ročnej histórii klubu o vôbec prvý domáci zápas v pohárovej Európe, aj preto sa tak rýchlo vypredal.

Pre anglický klub to bude iba druhý súťažný zápas, prvý v Žiline ukázal, že Hull ešte nie je vo forme, ale to nebol ani Trenčín, ktorý vie hrať lepšie. Po skvelom domácom predstavení proti Vojvodine Nový Sad, nastal strelecký výpadok, ktorý trvá už 198 minút. Trenčín ukázal v Žiline rozumnú hru v defenzíve, ale smerom dopredu takmer vôbec nehrozil. Brankár McGregor nemusel poriadne zasahovať, čo treba zmeniť. No ani trenčiansky brankár Volešák nemal veľa práce, ak nerátame pokutový kop, ktorý zneškodnil.

Trenčianka hra v ofenzíve sa musí zlepšiť. Kubík je v ostatných zápasoch mimo formy a ide z ihriska ako prvý. Preto vôbec neprekvapí, ak tréner Ševela urobí na pohľad prekvapujúci ťah a Kubíka v základnej zostave vynechá. Jeho miesto by mohol zaujať Mondek, ktorý v prvom zápase aj za približne 10 minút na ihrisku dokázal pomotať hlavy obrancom Hullu. Ale najväčšie očakávania budú aj tak vkladané do Simona, ktorý sa strelecky presadil proti Trnave, čím hádam opäť našiel streleckú slinu a minimálne jeden strelí aj Hullu. Takmer dvojmetrový Malec síce dal iba gól, ale na prvý pohľad pôsobí na hrote útoku lepšie ako v minulej sezóne, keď sa mu strelecky darilo viac. Lepšie pracuje s loptou a niektoré zakončenia aspoň z diaľky pripomenuli techniku Zlatana Ibrahimoviča.

Tréner Bruce spomínal, že v domácom zápase asi postaví nejakých nových hráčov, ale na to sa Trenčín nemôže pozerať. Treba podať vysoko organizovaný výkon a dobre zvládať protiútoky, ak sa tak stane, môže postaviť domáci tréner hocikoho...

Zápas v priamom prenose na Slovensku asi nebude, ale prípadný anglický live stream uverejníme na našom facebookovom profile pred zápasom.

Predpokladané zostavy
Hull:
McGregor – Davies, Chester, Bruce – Elmohamady, Livermore, Meyler, Huddlestone, Snodgrass – Long, Jelavič
Trenčín: Volešák – Čögley, Da Silva, Kleščík, Rundič – Lobotka – Simon, Holúbek, Hajradinovič, Kubík – Malec

Ako tipovať
Bude to boj, šancu majú obaja. Prvý gól bude mať veľkú váhu, ak ho dá Trenčín, bude blízko k postupu. V prvom polčase preto ešte môže pokračovať akoby prvý zápas, a tak odporúčame polčasovú remízu (kurz v našej Tipovacej lige je na úrovni 2,49).