Main Content

Preview 3.predkola EL: Spartak Trnava – FC St. Johnstone

štvrtok, 7. august 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Preview 3.predkola EL: Spartak Trnava – FC St. Johnstone
Preview 3.predkola EL: Spartak Trnava – FC St. Johnstone | zdroj: © TASR

Tretím súperom Trnavy v pohárovej Európe je škótsky St. Johnstone. Prvý zápas vyhral slovenský zástupca u súpera 2:1, čo je dobrá pozícia pred odvetou, ale postup treba v Zlatých Moravciach ešte potvrdiť.

Spartak Trnava – FC St. Johnstone
Štvrtok 7.8.2014 o 19:30, rozhoduje Javier Estrada (Španielsko)

Prvý zápas sa skončil prakticky presne tak, ako sme to očakávali pred ním. Už pohľad na súpisky oboch tímov ukázal, že Trnava má lepších hráčov a aj forma hrala v jej prospech. Víťazstvo 2:1 je veľmi dobrá východisková situácia pred odvetou, pretože ak bude chcieť víťaz škótskeho pohára postúpiť, bude musieť dať dva góly, čo sa pri jeho štýle futbalu zdá ako nonsens. St. Johnstone má totiž problém so strieľaním viacerých gólov v zápase. Jeden je schopný dať, čo dokázal vo všetkých troch pohárových zápasoch tejto sezóny, ale dva ťažko.

Ale to neznamená, že Trnava už môže dopredu oslavovať. Ešte je tu totiž odveta, v ktorej nejde iba o postup, ale aj o koeficient. Trnava prispela do národného koeficientu 4,5 bodmi, čo je doteraz najviac spolu s Karagandou a Stjarnanom v rámci celej Európy za túto sezónu. Vypredané hľadisko v Zlatých Moravciach hádam Trnave pomôže k ďalšiemu víťazstvu.

Jedinou zbraňou súpera je útočník May. Ak toho Trnava ubráni, bude musieť postúpiť a Trnava má hráčov na to, aby ho ubránila. V tejto sezóne zatiaľ spoľahlivý Rusov je už iba poistkou, pretože ubránenie sa čaká od dobre hrajúcej obrany. Je zaujímavé, že sú v nej až tri  predsezónne posily, ktoré sa etablovali rýchlo. Siva, Bortel a Čonka akoby nepotrebovali čas na aklimatizáciu. Dopĺňa ich Tóth, ktorý bol v zime pomaly na odstrel. Istí ich ďalšia posila Casado.

V ofenzíve to ide vždy inému hráčovi, čo je dôležité. Potiahol už Sabo, Vlasko, Schranz, Janečka, z čoho vyplýva, že rad prišiel asi na Mikoviča. Ten síce pracuje pre mužstvo, pohybom zamestnáva súperovu obranu, ale po dobrom vstupe sa v ostatných zápasoch gólovo odmlčal. Ale veľmi dôležitý je pri pressingu, z ktorého Trnava v novej sezóne ťaží. Ak by to Mikovičovi náhodou nešlo, na ihrisko sa pýta uzdravený Vyskočil, aspoň na lavičke bude aj Grabež a nezabúdajme ani na Mikiniča, ktorý bol gólovým žolíkom v úvode sezóny.

Zápas bude v priamom prenose vysielať Dvojka RTVS.

Predpokladané zostavy
Trnava:
Rusov – Siva, Bortel, Tóth, Čonka – E. Sabo, Casado – Janečka, Vlasko, Schranz – Mikovič
St. Johnstone: Mannus – Miller, Mackay, Wright, Easton – Croft, Brown, Millar, O´Halloran – MacLean – May

Ako tipovať
Trnavu sme videli ako favorita na postup už pred prvým zápasom, čo teraz v Zlatých Moravciach definitívne potvrdí. Škóti musia útočiť, ale to moc dobre nevedia, preto hlavne v závere môžu vyzerať chaoticky, čo Trnava využije a vyhrá (kurz v našej Tipovacej lige 1,49).