Main Content

Predstavujeme súpera Trenčína v 3.predkole EL – Hull City

piatok, 25. júl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Predstavujeme súpera Trenčína v 3.predkole EL – Hull City
Predstavujeme súpera Trenčína v 3.predkole EL – Hull City | zdroj: © TASR

AS Trenčín potvrdil aj v Novom Sade svoj postup, hoci s nečakanou veľkou dávkou šťastia, preto sa už môže začať pripravovať na zápas 3. predkola, v ktorom v Žiline privíta anglického zástupcu Hull City, ktorého vám predstavujeme.

Hull City

Klub sídli na severovýchode Anglicka, dlhé roky sa o ňom moc nič nevedelo, ale v tých minulých trikrát účinkoval v Premier League, čo mu urobilo aspoň nejaké meno, ale v konečnom dôsledku je to stále malý anglický klub. Po prvom postupe v roku 2008 sa v prvej lige udržal, ale iba o jeden bod. Hneď na to v sezóne 2009/10 vypadol a vrátil sa až v minulej sezóne, ktorá bola pre tento klub najlepšia v histórii. V lige si vylepšil svoj rekord z premiérovej sezóny o jednu priečku, keď skončil 16., štyri body od vypadnutia. A túto pre klub najlepšiu sezónu vyšperkovala aj prehra vo finále Anglického pohára, ktorá Hullu vlastne zabezpečila historicky prvú účasť v pohárovej Európe.

V tomto budú mať Trenčania výhodu, lebo oproti svoju súperovi sú vlastne ostrieľaní európski mazáci. Samozrejme, treba to brať z pohľadu klubových skúseností, nie hráčskych, lebo v kádri Hullu sú väčšinou starší ostrieľaní hráči. Prím v tomto smere hrajú škótsky brankár McGregor, honduraský obranca Figueroa, írski reprezentanti McShane, Long, Chorvát Jelavič a domáci Huddlestone. Oporami sú aj najlepší hráči klubu v minulých dvoch sezónach Egypťan Elmohamady a kapitán Curtis Davies. Z Angličanov je pomerne známy aj Livermore. Zastúpenie v kádri má celá Veľká Británia a po jednom hráčovi aj Nemecko, Švajčiarsko, Pobrežie Slonoviny, Nigéria a tiež exotická Antigua a Barbuda.

Ale zverenci Stevea Brucea budú aj tak kandidátmi na vypadnutie, keď sa čaká v novej sezóne ich ďalší boj o záchranu. Ale na to je tento klub vlastne zvyknutý, veď nikdy nič nevyhral, ak teda nerátame tretiu ligu pred takmer 50 rokmi. Aj do finále FA cup-u sa dostali hlavne vďaka šťastnému žrebu, keď na ceste doň museli z prvoligistov vyradiť iba Sunderland, ktorý tiež nepatrí do anglickej špičky.

Klub Egypťana Assema Allama hráva na vyše 25-risícovom KC štadióne. A tak hádam na ňom diváci uvidia iba jeden zápas Európskej ligy, šanca na to je. Slovenskí zástupcovia v nedávnej minulosti dokázali vyradiť oveľa lepšie kluby. Navyše pre tigre z Hullu to budú prvé súťažné zápasy v sezóne.