Main Content

Preview 2.predkola EL: Vojvodina Nový Sad – AS Trenčín

štvrtok, 24. júl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Preview 2.predkola EL: Vojvodina Nový Sad – AS Trenčín
Preview 2.predkola EL: Vojvodina Nový Sad – AS Trenčín | zdroj: © TASR

Trenčín cestoval do Nového Sadu s pohodlným štvorgólovým náskokom. Preto sa odveta považuje už iba za formalitu, hoci Trenčín by nič vypúšťať ešte nemal, keďže v hre sú body do koeficientu.

Vojvodina Nový SadAS Trenčín
Štvrtok 24.7.2014 o 20:00, rozhoduje Mads-Kristoffer Kristoffersen (Dánsko)

Trenčín rozhodol o svojom postupe už v prvom zápase, lebo päťku v Srbsku nedostane. Nie že by nemohol, ale Vojvodina na to nemá v súčasnej dobe hráčsku kvalitu, keďže kvôli finančným problémom chýbajú na jej pohárovej súpiske viacerí skúsení hráči. Ale to sú problémy súpera. Trenčín najnovšie prišiel o kľúčového hráča, keď Argentínčana Alda Baeza predal do Slavie Praha. Na jednej strane je to krok logický, keďže Baez hral v Trenčíne už dlhé roky a končila by mu v zime zmluva, ale na strane druhej, klub s ambíciami by sa oslabovať nemal, zvlášť nie vtedy, keď sa nachádza v najdôležitejšom čase sezóny.

Nahradiť Baeza nebude ľahké, keďže bol veľmi dôležitou súčasťou celej hry a Trenčín zaňho náhradu nemá. Alternatívou môže byť jeden zo stopérov na poste defenzívneho stredopoliara, ale to iba z krátkodobého hľadiska, alebo potom z dlhodobejšieho mladí hráči Bero a Bariš, hoci nejaký čas potrvá, kým sa zapracujú do zostavy.

Ofenzívna zložka sa meniť pred odvetou nebude, keďže predtým v lige proti Dunajskej Strede dosť nevýrazného Bosniaka Hajradinoviča dobre proti Novému Sadu nahradil Mišák, ktorý prihrával na dva góly. No hlavnou hviezdou zápasu bol Nigérijčan Simon, autor hetriku. Dobrý výkon ukázal aj brazílsky útočník Jairo. Kubík sa zatiaľ v súťažnom zápase gólovo nepresadil, ale v odvete môže, lebo svoje náznaky šancí mal zatiaľ v oboch zápasoch sezóny.

Zápas bude v priamom prenose vysielať Slovak Sport 1 a Slovak Sport 3.

Predpokladané zostavy
Vojvodina:
Jovanovič – Puškarič, Pankov, Pekarič, Nastič – Radoja, Poletanovič – Alivodič, Ivanič, Makarič – Veselinovič
Trenčín: Volešák – Čögley, Da Silva, Rundič, Holúbek – Kleščík – Simon, Lobotka, Mišák, Kubík – Jairo

Ako tipovať
Už pred prvým zápasom sme napísali, že Trenčín bude favorit, čo sa aj naplnilo. O postupe je už rozhodnuté, teraz sa hrá už iba o výsledok v odvete. Ak Trenčín potvrdí formu, neprehrá, preto odporúčame tip X2 (kurz v našej Tipovacej lige je 1,52).