Main Content

Preview 2.predkola EL: Slovan Liberec – MFK Košice

štvrtok, 24. júl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Preview 2.predkola EL: Slovan Liberec – MFK Košice
Preview 2.predkola EL: Slovan Liberec – MFK Košice | zdroj: © TASR

Víťazi Slovnaft cup-u z minulej sezóny, hráči MFK Košice, vstúpili do európskeho boja spomedzi našich pohárových zástupcov najhoršie. Košice ako jediné prehrali, ale zatiaľ iba bitku, vojnu ešte nie.

Slovan LiberecMFK Košice
Štvrtok 24.7.2014 o 19:00, rozhoduje Svein-Erik Edvartsen (Nórsko)

Košice kade chodia, tade prehrávajú. V Bratislave sa museli pozerať na to, ako nad hlavu zdvíhajú Superpohár hráči Slovana, doma prekvapujúco prehrali s Banskou Bystricou, ktorá iba lepila zostavu, potom prišla facka od Liberca, keď hostia nič nehrali, ale aj tak vyhrali a košickej psychike nepomohla ani žilinská štvorka. K tomu si pripočítajme oprávnenú otvorenú kritiku trénera Látala na legionárov a máme dotvorený obraz o súčasných Košiciach. Ale hoci sú na dne, tak majú ideálnu šancu všetko zmeniť, stačí vyhrať v Liberci a postúpiť.

A nie je to nereálne, len sa netreba zblázniť hneď na začiatku zápasu. České mužstvo slovenského trénera Slováka má síce jednogólový náskok, ale ten nie je rozhodujúci, tobôž veľký. V odvete to bude hra o prvom góle, pretože až tento moment rozdá karty. Ak by inkasovali prvý gól zápasu Košice, potom zrejme koniec, lebo pri ich súčasnej psychike by si neverili predovšetkým sami hráči. Naopak, úvodný gól zápasu by nielenže vyrovnal skóre, ale vlial aj nádej pre Košice a dodal obavy Libercu, lebo každý ďalší v ich sieti, by zrejme pre nich znamenal koniec.

Východniari nemôžu všetko vrhnúť od začiatku do útoku, a to kvôli štyrom dôvodom: 1. Liberec je skúsené pohárové mužstvo, ktoré by to využilo, 2. Košiciam táto hra nie je vlastná, 3. navyše tak hrať ani nevedia, 4. nemajú na to ani hráčsku kvalitu. Ak chcú byť Košice úspešné, musia hrať svoj futbal založený na pevnej defenzíve a veľkej efektivite. Na jar tak hrali, vyhrali Slovnaft cup, posunuli sa v tabuľke, pritom strelili v 14 zápasoch ligových iba 15 gólov, ale stačilo to. Liberec je doma jasný favorit, čo Košiciam iba vyhovuje.

Ale aby bola defenzíva pevná, to by musel Tofiloski rýchlo získať svoju jarnú formu, lebo zrejme tu má opäť svoju jesennú, keďže ani pred rokom na jeseň nič nechytil. Obrancovia musia prestať robiť detinské chyby. Tréner Látal si bude musieť uvedomiť, ktorí hráči majú formu a tých postaviť. Lebo pred týždňom nezmyselne vynechal Skvašíka, jediného hráča Košíc, čo predtým proti Dukle výkonom za niečo stál. Navyše, práve Skvašík prihral aj na jediný gól Košíc v Žiline, čiže sa postaral o oba góly Košíc v novej sezóne. V ofenzíve by mal konečne zabrať Ján Novák, pričom toto sa týka aj Pačindu, ktorý tiež veľa dlží. Teraz je tu čas na splátky.

Zápas bude v priamom prenose vysielať Nova sport a TV Fanda

Predpokladané zostavy
Liberec:
Hroššo – Coufal, Rajnoch, Karišik, Fleišman – Obročník – Obžera, Jarolím, Ďubek, Pavelka – Hamuľak
Košice: Tofiloski – Kavka, Bašista, Ostojič – Viazanko, Šinglár, Korijkov, Sekulič – Novák, Skvašík – Diaby

Ako tipovať
Favoritom dvojzápasu je stále Liberec. Košice majú šancu na postup, ale ak tomu neuveria samotní hráči, je to márne. Prvý polčas bude vyčkávací, odporúčame remízu (v našej Tipovacej lige s kurzom 2,27). Druhý polčas ťažšie predvídať.