Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (23.7.)

streda, 23. júl 2014 14:11 | Autor: Martin Gregor

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (23.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (23.7.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie je v plnom prúde a prestupových špekulácií je vo svete každý deň neúrekom. Prinášame vám výber tých najzaujímavejších.

Hummels do Manchestru? Skôr nie.
Britské denníky šíria klebety, podľa ktorých Mats Hummels čoskoro prestúpi do Manchestru United. Na tieto fámy sa rozhodol reagovať jeho tréner z Borussie Dortmund Jurgen Klopp, ktorý ich označil za výmýsel. ,,Ak to nie je totálna hovadina, potom zjem násadu na metlu,“ vyhlásil jemu typickým spôsobom.

Bude stačiť 43 miliónov za Vidala?
Aj ďalšia dnešná špekulácia sa týka Manchestru United. Podľa talianskeho plátku Tuttosport ponúka Manchester United za služby čilského stredopoliara Artura Vidala 43 miliónov eur. Ide už o druhú ponuku United, pričom tú prvú, o tri milióny nižšiu, Stará Dáma odmietla.

Rodrigueza predstavili fanúšikom Realu Madrid
Dlho omieľaná špekulácia o prestupe Jamesa Rodrigueza z AS Monaco do Realu Madrid sa včera stala skutočnosťou. Najlepší strelec MS 2014 sa stáva hráčom Pusiniek podľa tlače za 80 miliónov eur, no kluby nechceli túto čiastku oficiálne potvrdiť, ani vyvtrátiť. Rodrigueza včera už stihli predstaviť fanúšikom Bieleho baletu na Santiago Bernabeu. Video si pozrite v našej video sekcií tu >>>
Pripravili sme pre vás aj 10 zaujímavosti o Rodriguezovi. Nájdete ich tu >>>

Bojan si zahra v Premier League
Bojan Krkic, ktorý v predchádzajúcich troch sezónach ako kmeňový hráč Barcelony pendloval po hosťovaniach cez AS Rím, AC Miláno až po Ajax, si zahrá v nasledujúcej sezóne v anglickej Premier League. 23-ročný útočník sa stal hráčom Stoke City, ktoré ho kúpilo z Barcelony za bližšie nešpecifikovanú sumu.

Rodríguez odíde z Atlética Madrid
Majster španielskej La Ligy sa bude musieť zmieriť s odchodom ďalšieho člena úspešnej zostavy z predchádzajúcej sezóny. Atlético Madrid s najväčšou pravdepodobnosťou opustí Cristian Rordiguez, ktorý nie je podľa vlastných slóv spokojný s pozíciou náhradníka a preto chce z Madridu odísť. Los Colchoneros počas leta už pustili Diega, Filipeho Luisa, Diega Costu a Thibauta Courtoisa.

Leicester urobil najväčší nákup v klubovej histórii
Nováčik Premier League Leicester kúpil z Brightonu argentínskeho útoníka Leonarda Ullou, za ktorého zaplatil osem miliónov libier. Ide o najväčší nákup v klubovej histórii. Ulloa v minulej sezóne druhej najvyššej anglickej ligy strelil 23 gólov.

Brahimi mieri do Porta
FC Porto pokračuje v letných nákupoch posíl zo Španielska. Do portugalského veľkoklubu mieri 24-ročný záložník Yacine Brahimi, ktorý zažiaril na MS 2014 v drese Alžírska. Brahimi stál pokladnicu Porta 6,5 milióna eur. Súčasťou 5-ročného kontraktu s Portom je výkupná klauzula o výške 50 miliónov eur.

Mathieu prestúpil do Barcelony
Včera sme vás informovali o špekulácií, podľa ktorej Jerémy Mathieu prestúpi z Valencie do Barcelony. Dnes sa táto fáma stala realitou. Netopieri zinkasujú od Kataláncov za služby 30 ročného francúzskeho obrancu 12 miliónov eur a Mathieu podpíše s Barcelonou zmluvu na štyri sezóny.

Aurier na prehliadke v PSG
Mladý obranca Pobrežia Slonoviny Serge Aurier sa podrobil u doktorov PSG lekárskej prehliadke a zdá sa, že jeho prestupu z Toulouse do parížskeho veľkoklubu už nič nebráni.

Pereyra na lane Juventusu
Juventus Turín by mohol v novej sezóne posilniť krídelník Roberto Pereyra z Udinese. Argentínčan sa už podrobil lekárskej prehliadke u doktorov Starej Dámy. Nejednalo by sa o trvalý prestup, ale len o ročné hosťovanie, za ktoré by dostalo Udinese 1,5 milióna eur. Ak by sa Pereyra v Juve osvedčil, klub by ho následne mohol podľa opcie kúpiť za ďalších 11 miliónov.

Liverpool má najbližšie k Manquillovi
20-ročný krajný obranca Javier Manquillo z Atlética Madrid je v hľadáčiku viacerych popredných klubov vrátane Arsenalu, Marseille či Getafe, no podľa portálu skysports.com má k jeho získaniu najbližšie Liverpool. Trhová hodnota tohto mladíka sa odhaduje na 5 miliónov eur.