Main Content

10 zaujímavostí o Jamesovi Rodriguezovi

streda, 23. júl 2014 12:00 | Autor: Jakub Mihálik

10 zaujímavostí o Jamesovi Rodriguezovi
10 zaujímavostí o Jamesovi Rodriguezovi | zdroj: © TASR

Novou posilou Realu Madrid je jeden z najospevovanejších futbalistov uplynulých týždňov, James Rodriguez. Čo by o tomto mladíkovi mali vedieť všetci fanúšikovia futbalu? Portál goal.com zozbieral 10 zaujímavostí o kolumbijskej a madridskej hviezde, my sme ich mierne upravili a prinášame vám ich v správnej podobe.

1)    Celým menom James David Rodriguez Rubio je synom otca Wilsona a matky Marie. Jeho meno je inšpirované hrdinom filmovej série James Bond, no sám James vyhlásil, že keďže nie je z anglicky hovoriacej krajiny, má sa vyslovovať podľa pravidiel španielčiny, ktorá v Južnej Amerike dáva jeho menu podobu Hames. 

2)    James svoje prvé futbalové kroky robil v malom kolumbijskom klube Envigado, ktorý je od jeho rodného mesta Cucuta vzdialené asi 400 kilometrov. Tento klub vychoval pre reprezentáciu aj Fredyho Guarina, Dorlana Pabona, či Juana Quintera. 

3)    Keď bol James malým chlapcom, utrpel vážny šok, kvôli čomu začal koktať. Prakticky celé detstvo tak musel navštevovať logopéda. Dodnes pôsobí hanblivo, ak má robiť veľké vyhlásenia pre médiá.

4)    Napriek menu, nebol Jamesov detský hrdina James Bond, ale Tsubasa Ozora, kreslená postavička z japonskej rozprávky Kapitán Tsubasa (známy aj ako Šampión alebo Bendžamen), ktorá snívala o zisku titulu majstra sveta pre Japonsko. Neskôr sa Jamesovým vzorom stal jeho súčasný spoluhráč, Cristiano Ronaldo.

5)    James dlhšiu dobu dával najavo svoju preferenciu v podobe Realu Madrid, nechýbalo však veľa a mohol skončiť v Barcelone. V roku 2010 však zlyhal jeho prestup do Espanyolu Barcelona.

6)    Juhoamerickí hráči sú známi svojimi prezývkami. James ich má dokonca až dve. El Diez, čiže Desiatka, svedčí o tom, že už od mladého veku bol považovaný za jednoznačného playmakera. Druhú prezývku mu vymysleli ešte v Kolumbii, El Bandido sa však počas jeho argentínskej kariéry neujal a dodnes ho tak prezývajú len v rodnej Kolumbii.

7)    Manželkou Jamesa je Daniela Ospina, mladšia sestra Jamesovho reprezentačného kolegu, Davida. Spolu majú dcéru Salome, ktorej meno má James vytetované na svojom tele a ktoré po strelení gólu vždy pobozká.

8)    V roku 2009 sa James stal najmladším cudzincom v histórii argentínskej ligy, ktorý nastúpil a neskôr aj najmladším cudzincom, ktorý dal gól. V tom istom roku sa stal najmladším zahraničným víťazom argentínskej ligy. 

9)    James napriek oslnivej futbalovej kariére nezanedbáva ani vzdelanie. Diaľkovou formou študuje na Universidad Nacional Abierta, v obore strojníctvo.

10)    James je veľkým basketbalovým fanúšikom a jeho obľúbencom je prirodzene LeBron James.