Main Content

TOP 10 nádejí víkendového draftu 2014

utorok, 24. jún 2014 18:08 | Autor: Jakub Mihálik

Už tento víkend sa uskutoční draft NHL 2014. Ktorí hokejisti budú pútať najväčšiu pozornosť a ktorých si vyberú tímy z prvých pozícií? Čítajte rebríček.

Pozornosť zaslúžia


Kevin Fiala – Už na tohtoročnom šampionáte dospelých sa predstavil vo švajčiarskej reprezentácii ešte len 17-ročný Kevin Fiala. Aj to je dôkazom toho, ako veľmi Helvéti počítajú do budúcnosti s Fialom ako hviezdou svojho hokeja. Fiala sa pohybuje v predpokladoch niekde v polovici prvého kola, čiže okolo miesta 15. Švajčiar s českými koreňmi by si mohol už aj v budúcej sezóne zahrať NHL.

Jakub Vrána – Keď už hovoríme o Čechoch, najzaujímavejším menom je Jakub Vrána. Dlho ho tipovali dokonca na prvú desiatku, no predsa len odhadujeme, že dostanú prednosť zámorskí hráči. Vrána však patril na MS 20-ročných k najnebezpečnejším hráčom, a k väčšej produktivite mu zabránila smola, keď napríklad proti Slovensku nastrelil tri žŕdky. Prvé kolo mu bezpochyby neujde aj vďaka predstaveniu na MS 18-ročných, kde Čechov dotiahol k striebru.

Dávid Pastrňák – Silný český ročník má šancu až na dve prvokolové účasti. Perfektný útok totiž s Vránom tvorí Dávid Pastrňák. Je rýchly, technicky vyspelý a takisto má za sebou dva tohtoročné šampionáty. AK k týmto dvom talentom pripočítame trio Kaše, Karabáček, Mašín, Česi môžu mať v prvých dvoch kolách draftu až päťnásobné zastúpenie.