Main Content

ALL IN ONE RHYTHM Magazine 2014: Pelého domov

pondelok, 23. jún 2014 12:15 | Autor: Silvia Petrašková

ALL IN ONE RHYTHM Magazine 2014: Pelého domov
ALL IN ONE RHYTHM Magazine 2014: Pelého domov | zdroj: © TASR

Futbalový magazín „All in one rhythm“ vás aj počas MS prevedie tými najzaujímavejšími zákutiami brazílskeho futbalového zákulisia. Z úchvatného výletu od sochy Krista v Riu sa pri svojich cestovateľských potulkách Brazíliou dnes zastavíme na mieste, ktoré by pravý futbalový fanúšik počas MS určite nemal obísť.

Rua Edson Arantes do Nascimento s číslom 1000 je najslávnejšia adresa domu v celej Brazílii. Adresa domu v ktorom sa viac ako pred 70 rokmi narodil jeden z najlepších a najuctievanejších futbalistov histórie, Brazílčan Pelé. Dom sídli v štvrti Minas Gerais, vzdialenej asi 30 km od Belo Horizonte.

Keďže roky a čas poznačili tak jeho vonkajšiu ako aj vnútornú štruktúru, musel byť z časti renovovaný. Pôvodná kuchyňa, spálne a malá obývačka, tak dostali svoju „novú“ podobu. Pelého rodný dom je nielen pre miestnych, ale aj turistov skutočnou atrakciou mesta. Jeho návštevu nevynechala ani samotná futbalová legenda, ktorá už len svojou prítomnosťou vyvolala u miestnych obyvateľov nevídaný záujem.

Ak vás už teda „omrzelo“ hltanie jedného futbalového zápasu za druhým, neváhajte a urobte si menší výlet do histórie. Tá vás na tomto čarovnom mieste pohltí už pri vstupe do domu. Upustite uzdu svojej fantázii a nechajte sa v nej viesť detstvom slávnej futbalovej legendy, ktorá vás pri pohľade na historický nábytok, fotografie, či samotnú detskú izbu určite nenechá chladnými.