Main Content

Päť poznámok k 9. dňu: Švajčiarsky ementál a pura vida

sobota, 21. jún 2014 12:48 | Autor: Jakub Mihálik

Päť poznámok k 9. dňu: Švajčiarsky ementál a pura vida
Päť poznámok k 9. dňu: Švajčiarsky ementál a pura vida | zdroj: © TASR

Program majstrovstiev sveta plynie rýchlo, a tak máme za sebou už deviaty deň. Myslíme si o ňom o ...

Božie mlyny melú pomaly, ale siesta

Už sme ani nedúfali, že na tomto šampionáte príde po rozhodcovskom zlyhaní nejaká spravodlivá náhrada. Prišla. Kostaričania mali jednoznačne kopať penaltu. Našťastie pre všetkých milovníkov spravodlivosti a podobných prežitkov, talianska obrana na čele s Chiellinim mala včera voľno. Tiež neviem, prečo zápas dali o 1. poobede, keď všetci dobre vedia, že vtedy je v Taliansku siesta. Balotelli navyše šetril svoje sily na neskôr. Na pláne mal čaj o piatej s Alžbetou. A tak prehra neprekvapila.

Pura vida vs. európske vykopávky

Mottom kostarického národa je spojenie „pura vida“, oslavujúce plnosť života. A presne tak, plní života, včera Kostaričania pôsobili. Na ihrisku i na tribúnach. Z Talianov spravili neschopný tím dôchodcov, ktorí nevedia vyhrať jeden osobný súboj, či ani len si prihrať. Kto vie, kde Ticos a ich pura vida skončí.

Švajčiarsky ementál

Fanúšikovia Švajčiarska asi netušili, že ich klobúky v tvare slávneho ementálu budú slúžiť ako predloha hráčom na ihrisku. Stred obrany galský kohút poľahky rozďobal a zo stopérov urobil štatistov. Či už máme na mysli Sranderosa, alebo Džúru. Nechápem, prečo Schär ešte stále sedí.

Brazílsky kan-kán Francúzov

V súboji Afrika vs. Balkán, teda vlastne Francúzsko vs. Švajčiarsko uspel odvážnejší tím. Francúzi hrajú ako z veľkej knihy. Traja mušketieri v útoku včera totálne rozobrali Švajčiarov. Malý princ Valbuena zažíva reprezentačný vrchol, Karim Bezmena pravdepodobne zaútočí na titul najlepšieho strelca turnaja a Giroud asi ani sám nepočítal, že dokáže zahrať tak dobre. Francúzi sú mladí, pohybliví, rýchli, silní, presní, jednoducho famózni. Môžu sa pretancovať skutočne ďaleko.

Honduras je najslabší

Futbalisti Hondurasu ušli hrobárovi z historickej lopaty, keď sa vyhli negatívnemu rekordu v počte minút, ktoré potrebovali na prvý šampionátový gól, no lopate súčasnosti sa nevyhnú. Proti Ekvádoru potvrdili opäť, že sú s prehľadom najslabší celok na turnaji.