Main Content

Ideálna zostava jarnej časti Corgoň ligy podľa Sport7.sk

utorok, 3. jún 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava jarnej časti Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava jarnej časti Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Aj počas všetkých jarných kôl sme vám prinášali ideálne zostavy a teraz sme sčítali jednotlivé nominácie. Skôr ako si pozrieme celosezónne výsledky, pozrime sa na tie jarné. Prinášame vám ideálnu jedenástku jarnej časti Corgoň ligy podľa Sport7.sk.

Brankár

Darko Tofiloski (Košice, 3 nominácie) – Macedónsky brankár bol veľkou oporou Košíc a tiež sa mohol pochváliť pozoruhodnou sériou bez inkasovaného, ktorú mu pretrhol až Juraj Halenár po 624 minútach. Oproti jeseni sa výrazne zlepšil a zaslúžene kraľuje brankárom v jarnej časti.

Obrancovia

Ernest Mabouka (Žilina, 3) – Spomedzi pravých obrancov dostal najviac nominácií práve tento Kamerunčan. On prežil pomerne vydarenú jar, hoci Žilina sa rozohrávala iba pomaly a neprišiel od nej očakávaný posun v tabuľke.

Nicolas Gorosito (Slovan, 3) – Zopakoval si rovnaký počet nominácií z jesennej časti, čo moc neprekvapuje, keďže belasí mali najlepšiu obranu v súťaži a argentínsky stopér bol jej pevnou súčasťou. Posledné minúty sezóny dohral ako kapitán tímu, čo tiež niečo hovorí o jeho postavení.

Branislav Niňaj (Slovan, 3) – Aj Niňaj skopíroval Gorosita, keďže aj on si na jar zopakoval tri nominácie. Pritom na jar sa hralo menej zápasov, ale práve v tejto časti sa ukázalo, že najlepšiu obranu v súťaži má Slovan, ktorý bol najlepší aj v tabuľke za jarnú časť súťaže, tiež so šesťbodovým náskokom.

Otto Szabó (Dunajská Streda, 3) – Tesne pred začiatkom jarnej časti sa vrátil domov a pre DAC bol jedným z kľúčov k záchrane. Dokonca to bol práve jeho gól proti Trnave, ktorý definitívne rozhodol. Hlavne svojou skvelou ľavačkou sa stal opäť ozdobou najvyššej súťaže.

Stredopoliari

Roman Gergel (Dunajská Streda, 3) – Nemôže chýbať ani zrejme najväčšia hráčska postava, ktorá sa skrýva za dobrou jarou v podaní DAC. Gergelove góly a asistencie (3+5) ťahali Dunajskú Stredu za záchranou, až sa jej to nakoniec podarilo.

Juraj Piroska (Senica, 3) – Ofenzívnemu ťahúňovi Senice sa na jar pomerne darilo (5+3), teda s výnimkou jedného momentu, keď proti Košiciam sa nechal hlúpo vylúčiť a posledných 5 zápasov nemohol hrať kvôli trestu.

Tomáš Ďubek (Ružomberok, 3) – Tentoraz nedostal od nás najviac nominácií spomedzi všetkých hráčov, ale miesto v ideálnej zostave si obhájil. Spomedzi všetkých hráčov s tromi nomináciami mal najlepšiu jarnú bilanciu (3+6), preto logicky nemôže chýbať.

Moses Simon (Trenčín, 5) – Dostal od nás na jar najviac nominácií a naozaj by sa dalo povedať, že bol najlepším hráčom jarnej časti súťaže. Ale je neodškriepiteľné, že sa stal jej najproduktívnejším hráčom (7+4), preto právom patrí do jarného výberu.

Útočníci

Matúš Mikuš (Nitra, 4) – Bol spolu so Simonom najlepším strelcom jarnej časti (7 gólov), ale ani jemu sa nepodarilo zachrániť Nitru v najvyššej súťaži. Ale jeho strelený počet gólov je ešte cennejší ako ten Simonov, keďže zápasil na jar so zdravotnými problémami a Nitra navyše hrala skôr defenzívne.

Adam Zreľák (Ružomberok, 3)  – Na poslednú chvíľu, ale predsa, sa pretlačil do ideálnej jarnej zostavy. Počas druhej časti súťaže bol autorom najlepšieho individuálneho výkonu hráča v zápase počas celej sezóny, keď sa proti Myjave podieľal na všetkých piatich góloch zápasu (3+2).

V diskusii vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna zostava jarnej časti.