Main Content

Ideálna zostava 33. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

nedeľa, 1. jún 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 33. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 33. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Skončil sa 21.ročník našej najvyššej súťaže a posledné kolo prinieslo uvoľnený futbal s množstvom gólov. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Peter Solnička (Myjava) – Klub z kopíc prišiel do Zlatých Moraviec v pozliepanej zostave, ale odchádzal s tromi bodmi. Tie hosťom vychytal Solnička, ktorý viackrát podržal svojich spoluhráčov a keď už bol aj prekonaný, pomohlo mu brvno.

Obrancovia

Martin Boszorád (Nitra) – V nitrianskej rozlúčke z prvou ligou bol veľmi aktívny, akoby sa chcel ešte ukázať, aby zostal medzi elitou. A možno si ho niekto všimne, lebo proti Senici bol neprehliadnuteľný. Viackrát podkúril výpadmi hosťujúcej obrane a najviac pri prvom góle, keď prešiel cez troch súperov a prihral Mikušovi na gól.

Nicolas Gorosito (Slovan) – Belasí prišli do Trnavy s omladinou a 25-ročný Gorosito bol vlastne starým mazákom. Aj preto sa hostia zamerali hlavne na obranu, čo im aj vyšlo. Tú dobre dirigoval práve tento Argentíčan, ktorý navyše zápas dohrával s kapitánskou páskou.

John Mensah (Nitra) – Toto kolo bohaté na góly, len rázne nie im urobila obrana Nitry. Vypadávajúci tím ako jediný nedostal gól. Zadné rady dobre riadil tento ghanský stopér. Jeho skúsenosti boli viditeľné, keď vďaka nim umne vyriešil viacero situácií.

Andrej Lovás (Ružomberok) – Na poste ľavého obrancu mal MFK slabinu, proti Dunajskej Strede ho museli plátať útočníkom, ale Lovás si miesto zastal. DAC často v minulých zápasoch hrozil z pravej strany, ale tentoraz sa nič také nedialo.

Stredopoliari

Dávid Guba (Žilina) – Pod Dubňom boli v poslednom kole svedkami nevídaného úkazu, Guba dal gól. Bol to jeho prvý v ligovej sezóne. A navyše k tomu pridal aj asistenciu, tiež prvú v sezóne. Ale takto by to malo vyzerať od hráča s jeho talentom stále, nie raz za sezónu!

Márius Charizopulos (Zlaté Moravce) – Slovák s gréckymi koreňmi sa po zimnom presune zo Šale na konci súťaže etabloval v Corgoň lige. Proti Myjave bol hlavne v druhom polčase veľmi aktívny. Lenže prekonať skvelého Solničku v bráne dokázal iba on, čo v konečnom súčte na body nestačilo.

Moses Simon (Trenčín) – Aj teraz bol svetlým zjavom hry Trenčína a čo je pre hostí najdôležitejšie, tak ich ochránil v nadstavenom čase od prehry, keď sa skvele zorientoval v pokutovom území súpera. Ale k takej dráme nemuselo prísť, keby využil on šancu, ale jeho spoluhráči tie ktoré im pripravil, podobne, ako pred prvým gólom AS.

Útočníci

Matúš Mikuš (Nitra) – Odohral síce iba prvý polčas, keď potom musel zrejme pre zranenie striedať, ale aj tak v ňom výrazne pomohol Nitre k rozlúčkovému víťazstvu. Prvý gól dal a druhý vybojoval, keďže práve jeho fauloval Pavlík v pokutovom území.

Matej Jelič (Žilina) – Tesne po svojom príchode dal na začiatku sezóny dva góly, ale ďalšie dva pridal až v poslednom kole. Od legionára sa čaká viac, preto celkovo tohto Chorváta nemožno hodnotiť pozitívne. Ale proti Košiciam zariadil výhru, keď hlavne jeho druhý gól bol ukážkový.

Adam Zreľák (Ružomberok) – Hlavne za začiatku bol aktívny, keď na ňom bolo vidieť veľkú pohodu. Neskôr sa na ňom trochu prejavila únava z minulých dní, ale teraz má skvelé obdobie, preto aj tak pomohol k výhre domácich, keď urobil dobrú prácu hrou chrbtom k bráne a ideálne narazil Ďubekovi.

V diskusii vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.