Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.5.)

piatok, 30. máj 2014 10:42 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Ibrahim Affelay údajne dohaduje predčasné ukončenie zmluvy v metropole Katalánska. Kontrakt mu platí ešte na jeden rok, no viacerými zraneniami sa pripravil o miesto v zostave.

BARCELONA & SEVILLA: Hľadanie ďalších posíl pre Barcelony zacielilo na stopéra Federica Fazia, ktorý je v Seville už od roku 2007.

SEVILLA: 22-ročný reprezentant Švajčiarska, Xherdan Shaqiri, nemá jasno o svojom mieste v Bayerne a riešením by mohol byť prestup na juh Španielska.

ATLÉTICO MADRID & SEVILLA: Atlético sa údajne už dohodlo na podmienkach zmluvy s Ivanom Rakitićom. Sevilla ale ešte o svojho hráča bojuje a ponúka mu predĺženie.

ATLÉTICO MADRID: Fernando Hierro sa obáva, že prípadná absencia Diega Costu na MS môže mať pre Španielsko katastrofálne následky. „Hráči ako Suárez, Falcao alebo Costa sú pre svoje tímy kľúčoví a ich neúčasť môže byť rozhodujúca.“

ATLÉTICO MADRID: Novovznikajúci klub MLS, New York City FC, lanári do svojich radov Davida Villu. Ponúka mu trojročný kontrakt.

REAL MADRID: Portugalskí reprezentanti z Bieleho baletu dostali po finále Ligy majstrov čas na regeneráciu, ale včera sa už Cristiano Ronaldo, Pepe aj Fabio Coentrão pripojili k tímu.

LEVANTE: Voľné miesto na lavičke nebolo príliš dlho a vedenie sa už dohodlo s Josém Luisom Mendilibarom.

ALMERÍA: 29-ročný brankár Rubén Ivan Martinéz sa nedohodol na ďalšej spolupráci vo Vallecane a v kariére bude pokračovať v Almeríi.

GRANADA: Záložník Diego Buonanotte má prestúpiť do mexického klubu Santos Laguna.

CELTA VIGO: Vedenie sa chystá pripraviť zostupujúci Valladolid o 27-ročného stopéra Marca Valienteho.