Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Dánsko – Slovensko

utorok, 20. máj 2014 20:53 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Dánsko – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Dánsko – Slovensko | zdroj: © TASR

Máme za sebou posledný zápas na MS, ktorý obe strany dohrávali naozaj oba z povinnosti. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Laco (7) – Chytil dva nájazdy v prvej tretine, ktoré asi rozhodli o tom, že tento zápas vyhráme, lebo v nej sme predviedli iba verejné korčuľovanie s faulmi. Ak by sme z nich inkasovali, iba ťažko by sme sa zdvihli v tomto zápase.

Karol Sloboda (6) – Aj Sloboda sa nechal hlúpo vylúčiť, tiež bol pri druhom inkasovanom góle, ale celkovo bol jeden z našich lepších obrancov nielen v zápase, ale aj na turnaji.

Marek Ďaloga (6) – Náš najlepší obranca na turnaji, no nie za tento zápas. Aj jeho mierne zaváhanie dostalo do nájazdu Staala, jeho vylúčenie bolo potrestané prvým gólom Dánov a tretiu tretinu prakticky nehral, iba 45 sekúnd.

Ivan Švarný (5,5) – Nevyhol sa v zápase chybám, ktoré boli potrestané gólmi. Ale tiež pri početných oslabovkách pomohol ubrániť a sám vylúčený nebol.

Juraj Valach (6) – Boli mu pripísané dve asistencie, hoci pri oboch to bola skôr dávka šťastia, ale aspoň sa konečne niečo po jeho strelách ujalo. Tiež sa nevyhol defenzívnym chybám a predviedol hlúpy útočný faul.

Martin Marinčin (7) – Konečne nebol vylúčený, v defenzíve pôsobil ako jeden z mála našich pevne, nastrelil žrď a hlavne zaujal skvelým pasom na Čerešňáka cez celé ihrisko.

Peter Čerešňák (6) – Už za necelé dve minúty vyrobil veľkú chybu, no Laco zachránil. Ale potom predviedol dobré okamihy, možno jeho najlepšie na turnaji.

Miroslav Šatan (6) – Vraj posledný zápas v kariére. Gól v ňom síce nedal, ale aspoň sa rozlúčil víťazstvom. Za reprezentačnú kariéru dostáva od nás 10, lepšieho s dvojkrížom na hrudi sme nemali a možno mať už ani nebudeme, už teraz je legendou.

Marek Hrivík (bez známky) – Nehral ani 5 minút, iba prevetral dres v prvých dvoch tretinách.

Ladislav Nagy (6) – Hlúpe vylúčenia začal Nagy, ale ďalšie väčšie výčitky nemáme. Bojoval, získal presilovku a chcel obslúžiť Šatana, ale dnes nebol ten deň.

Michel Miklík (7) – Trochu nešťastne spracoval puk z čoho sme dostali prvý gól súperovi, ale osud mu to vrátil, keď Dánsky brankár jemu pripravil gólový puk. Bodovo mu to išlo aj dnes (1+1).

Juraj Mikúš (6) – Asistoval pri víťaznom góle, získal dva plusové body, svoje si odohral pri našich vylúčeniach. Nebol moc viditeľný, ale dôležitý.

Tomáš Tatar (7) – Takýto dvojgólový zápas asi mal prísť skôr. Teraz si už uvoľnenej atmosfére sám vybojoval prvý gól a druhým zavŕšil preňho dobrý zápas.

Marcel Haščák (6) – Tretiu tretinu si pozrel už iba z lavičky, ale svoje si odohral, vybojoval vylúčenie.

Tomáš Marcinko (6) – Mínusový bod trochu špatí, hoci diaľnicu postavili Dánom iní. Inak si defenzívnu prácu odviedol a potešili aj celkom dobré vhadzovania.

Richard Pánik (5,5) – Zbytočný útočný faul, mínusový bod a snáď s výnimkou jednej akcie nič smerom dopredu. Má oveľa väčší potenciál, ako ukazuje, čo je jeho vina, nikoho iného.

Dávid Skokan (bez známky) – Potešila pekná prihrávka Viedenskému na teč, nepotešilo „zašitie“ Ďalogu a vylúčenie. Nehral ani 5 minút a radšej nehodnotíme.

Marek Viedenský (7) – Už žrď na začiatku ho možno rozbehla, ale následnú čistú šancu, ktorú nepremenil, musí dávať. Ešte šťastie, že to neskôr vynahradil bilanciou 1+1 a veľmi dobrými buly. Asi aj jemu pomohlo, že neboli sme pod tlakom výsledku.

Martin Réway (6) – Pri Réwayovi sa nezdalo, že by mal problémy s tlakom, on si hral stále svoje. No ak sa chce zlepšiť, už nemôže hrať detský hokej, musí začať hrať proti mužom.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon

V diskusii oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?