Main Content

V slovenskom športe je korupcia, ale ničme iba ju, nie šport!

pondelok, 19. máj 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

V slovenskom športe je korupcia, ale ničme iba ju, nie šport!
V slovenskom športe je korupcia, ale ničme iba ju, nie šport! | zdroj: © TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma, alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého

Fenomén korupcia sa u nás vyskytuje prakticky neustále a je úplne jedno akého športu sa to týka. Keď sa nejaká súťaž blíži k svojmu záveru, alebo niekto potrebuje určitý výsledok k dosiahnutiu nejakého cieľa, všetci na Slovensku už "zaručene" vedia, aký bude výsledok. Namiesto toho, aby sa ľudia tešili a žili v očakávaní dôležitého zápasu, krčmovými rečami dehonestujú prácu iných.

Aj Corgoň liga je už vo svojom závere, tiež je v nej veľa dôležitých zápasov, ale ešte viac „dohodnutých“ výsledkov, pretože hlavne o tomto sa medzi ľuďmi hovorí. Slovan rozhodol o svojom titule, preto každé jeho následné zaváhanie bolo podľa ľudí dohodnuté divadlo, aby zarobil sponzor, ktorého majú na dresoch. Zaujímavé, že takéto reči sa nevedú v Nemecku, kde Bayern tiež rýchlo rozhodol, tiež začal zakopávať a tiež má stávkovú spoločnosť medzi hlavnými sponzormi. Belasí mali podľa týchto rečí prehrať aj cez víkend v Banskej Bystrici, lenže vyhrali po odhodlanom výkone.

Najviac bodov potrebujú aktuálne Nitra s Dunajskou Stredou. Pre každého ich súpera je teraz nevďačnou úlohou proti nim hrať, pretože sú automaticky vo veľkom podozrení. Najhoršie z toho vyšla asi Trnava, ktorá hrá v závere sezóny u oboch. V piatok dostala v Nitre trojku a už sa spustila lavína. Vraj bola prehra predaná, vraj si hráči stavili na Nitru ... a podobné hlúposti. Tieto fámy dokonca začali živiť trnavskí fanúšikovia priamo na tribúne počas zápasu. Namiesto toho, aby oslavovali svojich hráčov, ktorí predtým vyhrali osemkrát v rade, čo je klubový rekord, tak si sami pekné futbalové časy Trnavy, ktoré zažili v minulých týždňoch, okamžite zruinovali svojou naivitou.

Niet sa čo diviť, že trénerovi Jurajovi Jarábkovi bolo z nich zle. On odvádza v klube svojho srdca nadštandardnú prácu, ale nemôže sa z toho tešiť kvôli bande hlupákov, ktorá nevie prijať to, že v športe príde aj prehra. Kto videl tých osem víťazných zápasov, musí uznať, že Trnava v každom z nich mala šťastie, presne také, aké mala teraz Nitra proti nej. Trnava ešte ani zďaleka nie je také dobré mužstvo, aby jej posledné mužstvo tabuľky nemohlo dať trojku, taký je proste fakt.

V našej lige môže každý poraziť každého, v tomto sa vyrovnanosťou podobá na španielsku či anglickú ligu. Z celosezónneho hľadiska má síce jasného favorita, no aj Slovan môže prehrať niekde zápas, podobne ako Real, Barcelona, Manchester City, Chelsea a pod. No kým pri týchto ligách to Slováci chvália a vyzdvihujú, tak pri našej za tým vidia korupciu.

Je to z dôvodu všeobecnej spoločenskej nedôvery a nízkej životnej úrovne. Ale na to je jednoduchý recept. Ak veríte svojej hlúposti, vsaďte na to svoje peniaze. Pri toľkých „dohodnutých“ zápasoch sa stanete multimilionármi za mesiac. A ak tak dobre viete, kde čo bolo dohodnuté, tak určite na to máte dôkazy, preto nám ich prosím pošlite do redakcie, my radi budeme bojovať aj za vás proti každej špinavosti, ak sa reálne vyskytuje. Ale ak vediete iba krčmové reči, tak sa nad sebou zamyslite, lebo tým iba ničíte prácu druhých. Nie som naivný a viem, že na Slovensku korupcia existuje, aj v športe, no zas nie je všade a za každých okolností.

V diskusii sa vyjadrite, prečo podľa vás ľudia „vedia“ ako zápas dopadne, ale ešte na tom nezarobili milióny?