Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Taliansko

sobota, 17. máj 2014 23:14 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Taliansko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Taliansko | zdroj: © TASR

Máme za sebou šiesty zápas na MS, po ktorom si môžeme povedať, že sme zachránení. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Laco (7,5) – Takéto zápasy sú pre brankárov najhoršie, lebo iba stoja v bráne a čakajú. Ale Laco to zvládol, dve ťažké situácie vyriešil, do iných ho slabí Taliani nedostali.

Karol Sloboda (7) – Skvelá asistencia pri prvom góle, ktorá udala tón zápasu. Dva plusové body sú najlepšia bilancia spomedzi celého mužstva.

Marek Ďaloga (7,5) – Opäť si zalietal po ľade a našťastie nezletel na zem. Bilancia 1+1 a tiež dva plusové body, ktoré mal iba spolu so Slobodom. Pýta si prestup do KHL, Slovan podpisuj.

Ivan Švarný (6,5) – Včera svalové problémy, dnes druhý najvyťaženejší hráč nášho mužstva. Svoje si odohral, bol prínosom.

Juraj Valach (6,5) – Šesť Valachových striel na bránu je veľkým pozitívom v tomto zápase. Lenže z takého počtu musí padnúť gól, hlavne v presilovkách, proti Talianom nás to nestálo víťazstvo, ale inokedy ...

Martin Marinčin (5,5) – Pri Marinčinovi môžeme po každom zápase napísať to isté. Dobrá pozičná hra, prehľad v hre a opäť aj hlúpe vylúčenie. Šiesty zápas a šieste vylúčenie, to je minimálne na koberček u trénera.

Vladimír Mihálik (5,5) – Nahradil Brejčáka v tretej obrane, no práve táto naša obranná dvojica mala -1 po zápase. A po takomto je to skôr hanba.

Peter Čerešňák (bez známky) – Opäť nehral ani sekundu.

Miroslav Šatan (6) – Už by nás teda zaujímalo, kto vyhlasuje našich najlepších hráčov zápasu. Minimálne v polovici prípadov sa totiž netrafili a aj voľba Šatana bola omylom. Asistencia teší, ale chce to už góly, zápasov ubúda.

Marek Hrivík (5,5) – Skôr asi išiel na ľad kvôli túžbe hrať. To je síce pekné, ale zdravie je prvoradé a dnes nebol prínosom, hral prakticky najmenej z našich. Radšej sa mohol liečiť.

Ladislav Nagy (7) – Nemá síce ani bod, ale asistenciu by si zaslúžil pri prvom góle a aj po ďalších prihrávkach, no tie spoluhráči nepremenili. Vyhral veľa dôležitých súbojov.

Michel Miklík (7) –Takto si to od nášho najproduktívnejšieho hráča predstavujeme. Gól, asistencia, strely a dobrá práca.

Juraj Mikúš (5) – Asi sa až príliš pozeral na súperov, keďže aj on predviedol „taliansku“ chybu pri rozohrávke. Opäť sa dobre tlačil do brány, ale jeho chyba nás stála inkasovaný gól.

Tomáš Tatar (7) – Proti takémuto súperovi sa čakali od neho body, čo splnil. Svoje vylúčenie vymazal získanými faulmi. Len tie nájazdy by si mal natrénovať, v iných zápasoch by nás to mohlo mrzieť.

Richard Pánik (5,5) – Deň predtým herne vyčnieva a o 24 hodín zas akoby zabudol hrať hokej. Proti Talianom mohol získať gólovú slinu, no vyšiel poriadne nasucho.

Tomáš Marcinko (6,5) – Z chorých hráčov, ktorí deň predtým pili čajíček, sa páčil najviac. Viackrát sa pretlačil do zakončenia, lenže na gól by potreboval asi prázdnu bránu.

Marcel Haščák (bez známky) – Ťažko ho hodnotiť, chcel hrať, ale prišlo zbytočné vylúčenie, potom dostal pukom a opäť nemohol hrať.

Dávid Skokan (6,5) – V tomto zápase sa mohol ukázať trochu viac, keďže skôr sa útočilo. Potešil uňho plusový bod.

Marek Viedenský (7) – Chalani zo štvrtého útoku získali plusový bod, čiže svoje úlohy splnili nadštandardne. A Viedenský pridal ešte aj gól, pričom to nebolo ľahké zakončenie.

Martin Réway (7) – Na gól mu prihrával Réway, ktorý pri tomto momente ukázal svoju šikovnosť. Aj v tomto zápase potvrdil oprávnenosť svojej nominácie.

Andrej Šťastný (bez známky) – Zahral si presne 4 minúty, čo je iba epizódna účasť.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon

V diskusii oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?