Main Content

Športová lampáreň: Kto otrávil slovenských hokejistov?

sobota, 17. máj 2014 09:35 | Autor: Jakub Mihálik

Športová lampáreň: Kto otrávil slovenských hokejistov?
Športová lampáreň: Kto otrávil slovenských hokejistov? | zdroj: © TASR

V našej pravidelnej rubrike Športová lampáreň sa venujeme vašim dopisom, v ktorých nás žiadate o riešenie zapeklitých problémov, týkajúcich sa športu. V tomto vydaní sa naša investigativita presunie až do (ne)ďalekého Minsku. Prečítajte si list fanúšika.

Milá redakcia,

veľmi ma zaskočila situácia slovenskej hokejovej reprezentácie, ktorá sa z ničoho nič ocitla v ťažkostiach. Pred dôležitým zápasom so Švédskom z ničoho nič vypadli zo zostavy až traja kvalitní útočníci. A počas zápasu s Tre Kronor údajne pociťovali zdravotné ťažkosti aj Jano Laco a Ivan Švárny Junák. To je pätica hokejistov a takmer pätina tímu, ktorá trpí okrem dýchacích ťažkostí aj na problémy tráviaceho ústrojenstva. To nemôže byť náhoda! Museli niečo pojesť! Mohli by ste prosím vás túto situáciu prešetriť a zistiť, či nejde o úmyselnú otravu nášho tímu v snahe zastaviť naše nádejné mužstvo?

Vopred ďakujem, 

s pozdravom pochybujúci čitateľ.

 

Milý čitateľ,

ďakujeme za váš zaujímavý postreh, samých nás táto kauza zaujala, a tak sme sa ju rozhodli riešiť. Je naozaj veľmi podozrivé, že zo dňa na deň sa nejaká pliaga rozšírila na viacerých hráčov Vujtkovho tímu. A to v čase, keď sme sa začali rozbiehať k slušným výkonom. Skúsili sme teda prešetriť vaše podozrenie. Naše prvé indície smerovali do hotela, v ktorom slovenskí hokejisti bývajú. Nebolo by to prvý raz, čo sa chce domáci usporiadateľ zbaviť konkurencie primiešaním niečoho do jedla. Bieloruskí hoteliéri však pravdepodobne nemajú záujem úmyselne tráviť práve našich, keďže Kosticyn a spol. bojujú v druhej grupe. Navyše, miestny boršč je podľa našich skúseností veľmi dobrý a miestnou vodkou to takisto nemôže byť, keďže „tahle runda je na mě“ si budú môcť naši hráči vypočuť až po skončení turnaja, aj to iba, ak postúpia minimálne do štvrťfinále. Bielorusov sme teda ako prvých vylúčili. 

Ako druhí pripadali do úvahy českí náprotivkovia, keďže bývajú s našimi v jednom hoteli, a teda príležitostí na otravu by mali najviac. „Ty vole, to je hustý!“ si však naši západní susedia nepovedali už takmer týždeň a sami si podľa Jardu Jágra museli dať namontovať na striedačku toi-toiky, aby vôbec mal kto hrať. Česi sú tak z hry von. 

Ďalšími podozrivými sú Švédi. Stalo sa to predsa pred zápasom s nimi, tak je to logické. Švédske mäsové guličky to však takisto nemohli byť, keďže IKEA v Minsku nie je (fakt, googlil som). A keďže Kanaďania majú problém zorientovať sa v čase a priestore (nielen na väčšom ľade) a nie vymýšľať, ako otráviť Slovákov, ostávajú v hre len takzvaní outsideri, ktorí by teoreticky mohli profitovať z nášho trápenia, keďže poškuľujú po štvrťfinále ako Beckham po roztlieskavačkách.

Nikdy v živote som nepočul o tom, že by nejaké jedlo pochádzalo z Dánska, či Nórska. Jedine nejaké dlhonohé blondíny mohli niečo našim primiešať, no dámske návštevy sa povoľujú až v hre o medaily. A predsa všetko sa v týchto končinách etter destillere. Aj šesťkrát. Zo severu teda asi vietor nefúka. 

Francúzi sú známi svojou kvalitnou kuchyňou, ktorú isto naši v Minsku ochutnali. Navyše, aj v Minsku pobehuje známy francúzsky filmový zloduch Fantomas, ktorý určite má niečo za ľubom. Fantomas hokejový je však pôvodom Čech.  Takže Les alibi majú aj Les Bleus.

A Taliani? Tí sú na svoju kuchyňu tak pyšní, že by sa neodvážili pokaziť ju nejakou prímesou, vyvolávajúcou potreby. Bola by to škoda. Viacerí z nich k tomu nedočiahnu na kuchynskú linku. 

A tak sme vylúčili, že by za zdravotnými problémami našich chlapcov stála nejakí zlomyseľná výprava inej krajiny. Prehánky a búrky v našom tíme sú len dielom náhody a nejde o žiadny komplot. 

Hoci je to určite nepríjemná situácia, až tak o veľa nejde. Chlapci si po trestnej lavici posedia na lavici iného charakteru, ktorej výsledným produktom je však to isté. 

Nemusíme sa teda báť, že by na nás útočili ostatné krajiny, v snahe zbaviť sa súpera. Jediné, na čo si naši hokejisti musia dávať pozor je, aby nakoniec oni neotrávili svojimi výsledkami nás. Veríme však, že sa tak nestane. Po olympiáde sú naše žalúdky dostatočne zvyknuté na strávenie akejkoľvek potravy.

Dúfame, že sme zahnali tieň vašich pochybností a vašu pošramotenú náladu napravia naši maródi návratom na ľad, s víťazným bonusom k tomu.


S pozdravom Športová lampáreň