Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Švédsko – Slovensko

piatok, 16. máj 2014 23:15 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Švédsko – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Švédsko – Slovensko | zdroj: © TASR

Máme za sebou piaty zápas na MS, v ktorom sme zaznamenali štvrtú prehru, keď sme Švédom podľahli 3:1. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Laco (6) – Už pred zápasom sa vedelo, že nie je úplne v poriadku. Tentoraz výkonom neoslnil, ale za jednu tretinu sa toho veľa stihnúť ani nedalo. Za góly nemohol, ale tiež nič navyše nechytil, uvidíme, či mu oddych pomôže.

Jaroslav Janus (6) – Aj keď dostal chválu po druhej tretine, tak treba povedať, že nepôsobil v bráne ako typický Janus. Namiesto pokoja tam bola živelnosť, akoby až moc sa chcel ukázať, možno aj preto dostal lacný gól, ale to je už údel brankárov. Sú za hlupákov oni, hoci môžu hrať lepšie ako väčšina mužstva.

Karol Sloboda (6) – Po zápase si pripisuje ďalší plusový bod. Nebol tak viditeľný ako kolega z obrany, ale zas musel Ďalogovi kryť chrbát, aby sa nám jeho výpady nevypomstili, čo zvládol.

Marek Ďaloga (7) – Lietal po ľade. Najprv to bol nájazd, potom vybojoval aj vylúčenie, občas Švédov povozil na kolotoči a občas aj sám seba. Jedna vec je dobre korčuľovať a druhá zas, aby z toho malo mužstvo ešte väčší úžitok, a to treba ešte doladiť.

Ivan Švarný (bez známky) – Hral iba prvú tretinu a keďže už v nej Švédi udali tón zápasu, bolo zbytočné ďalej riskovať zväčšenie zranenia.

Juraj Valach (5,5) – Bol náš najvyťaženejší hráč v zápase, k čomu mu výrazne pomohla účasť pri presilovkách. Lenže, ak nedokáže trafiť bránu už štvrtý zápas, potom je asi chybou ho stále na ne posielať.

Martin Marinčin (6) – Gratulácia k prvému gólu. K tomu pridal svoje tradičné šampionátové veci. Čiže dobrú pozičnú hru, prehľad v hre a opäť aj vylúčenie. Stále hovoríme, že nemáme sa nechať vylučovať, no akosi sa verejne nehovorí, že Marinčin si bol posedieť už päťkrát, čiže patrí k „najlepším“ v tejto činnosti na turnaji.

Ján Brejčák (5,5) – Opäť nebol moc viditeľný, ale svoje si opäť odrobil, hoci nejaké zaváhania tam boli, len súper ich nepotrestal.

Peter Čerešňák (5,5) – Vrátil sa do hry, hoci minutáž nebola najvyššia. Ale chyby tentoraz nerobil, čo je dobre.

Vladimír Mihálik (5,5) – Bol to preňho prvý zápas a po Švarného odstúpení to mal ešte ťažšie v tom, že sa točil s rôznymi hráčmi. Celkom to zvládol, za mínusku nemôže, bolo to pri treťom góle...

Miroslav Šatan (4) – Bol ešte menej viditeľnejší ako minule, čo je už čo povedať. Čakáme od neho body, nie malé zaváhania pri hre v oslabení, čo sa mu stalo pred prvým gólom. Miro, prichádzajú rozhodujúce momenty, tak poď na to!

Marek Viedenský (6) – V niektorých momentoch sa páčil, v iných zas nie. Celkovo nenahradil Hrivíka, keďže prvý útok bol nulový. Keď bol v iných počas zápasu, práve vtedy sa páčil.

Ladislav Nagy (4) – Hádam mu neuškodilo to, že ho všade po minulom zápase toľko chválili. Dnes dve vylúčenia, ktoré nás stáli zápas. Pred súperovou bránou ho tiež nebolo moc vidno a dnes bol negatívny aj na buly.

Michel Miklík (4,5) – Jedna strela v presilovke je na nášho najproduktívnejšieho hráča veľmi málo. Nuž, dnes to teda nebol zápas našich skúsených útočníkov.

Juraj Mikúš (6) – Vhadzovania hrôza, práca pred bránou súpera fantastická. Vlastne by sa dalo povedať, že hlavne vďaka nemu sme dali gól. A celkovo striedal dobré okamžiky s horšími.

Tomáš Tatar (5,5) – Organizátori mu pripísali asistenciu pri góle, ale štatistiky by si skôr zaslúžil takto trochu umelo obohatiť Mikúš. Vybojoval jednu presilovku, ale chceme od neho viac.

Richard Pánik (7) – Takto si predstavujeme jeho výkon! Hráč s talentom, ktorý v reprezentácii vôbec neukazoval. Ak chce lepšiu zmluvu v NHL, tak takto musí hrať stále a pridať aj body, lebo bez gólového korenia to až tak nechutí.

Andrej Šťastný (6) – Ak by neboli zdravotné problémy v mužstve, tak by zrejme vôbec nehral, no jeho výkon nás trochu šťastnými urobil. Tiež mal zopár skvelých zábleskov, svoju úlohu splnil, len tie vhadzovania...

Radoslav Tybor (5,5) – Niekoho obrala o sily choroba na turnaji a Tybora zas pred ním. Jeho prínos v tomto zápase bol hlavne v tom, že išiel na ľad, aby sa iní vydýchali.

Dávid Skokan (5,5) – Aj Skokan išiel na ľad vtedy, keď nemal kto iný. Už tradične sa snažil, dodal energiu a svoje si odohral.

Martin Réway (6) – Tiež dodal svoje veci, čiže pomotal Švédom hlavy. Aj on dostal asistenciu od organizátorov takpovediac zadarmo. Po mínusových zápasoch pri ňom teší plusový bod, veď ho dosiahli v tomto zápase iba štyria naši.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon

V diskusii oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?