Main Content

6 faktorov, ktoré rozhodnú o výsledku v súboji so Švédskom

piatok, 16. máj 2014 12:24 | Autor: Dávid Lech

Po prvom víťazstve na majstrovstvách sveta proti Nórsku, čaká na slovenských hokejistov súper z kategórie najťažších. Dnes o 19.45 hod si sily zmerajú so švédskymi reprezentantmi, ktorí po štyroch stretnutiach vedú tabuľku skupiny A. Ktoré faktory rozhodnú o víťazovi piatkového súboja medzi Švédskom a Slovenskom?

Individuality

Individuality

V dnešnom stretnutí bude veľmi dôležité ako sa bude dariť doterajším najväčším oporám oboch tímov. Švédom odmietlo reprezentačné pozvánky hneď niekoľko hviezdnych hráčov, no napriek tomu majú vo svojom tíme viacero veľmi kvalitných hokejistov, ktorí patria medzi najlepších hráčov svetového šampionátu. Najproduktívnejším Švédom je šesťbodový Joakim Lindström, ktorý má na svojom konte tri góly a rovnaký počet asistencií, v celkovej produktivite MS mu patrí delená šiesta priečka. Vynikajúco mu sekunduje jeho spoluhráč zo Skelleftey Oscar Moller, ktorý má po štyroch stretnutiach na svojom konte 5 kanadských bodov. Veľmi dôležitú úlohu v defenzíve reprezentačného výberu „troch koruniek“ zohráva zadák Johan Fransson, ktorý je najvyťaženejším hráčom svojho celku. V štyroch zápasoch strávil na ľade 83 minút a štyri sekundy, bodovo sa nedokázal presadiť, no v obrane odvádza veľmi kvalitné výkony.

Slovensko sa bude spoliehať predovšetkým na Michela Miklíka, ktorý v doterajšom priebehu svetového šampionátu sa dvakrát strelecky presadil, k svojim presným zásahom pridal päť asistencií a so siedmimi bodmi mu patrí delená štvrtá priečka v produktivite. Veľmi dôležitý bude aj výkon Ladislava Nagya, štvorgólového strelca, ktorý sa s ďalšími 4 hráčmi delí o prvenstvo v kanonierskych štatistikách. Veľmi dôležitý bude pre náš tím aj bek Martin Marinčin, ktorý je naším najvyťaženejším obrancom a jeho výkon bude pre našu defenzívu veľmi dôležitý.


Foto: © TASR