Main Content

Nechce sa „hviezdám“ z NHL? Aj „drevák“ bude dobrý!

piatok, 16. máj 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Nechce sa „hviezdám“ z NHL? Aj „drevák“ bude dobrý!
Nechce sa „hviezdám“ z NHL? Aj „drevák“ bude dobrý! | zdroj: © TASR

Slovenskú hokejovú reprezentáciu neposilní na zvyšok MS v Minsku ani jeden obranca Bostonu Bruins. A na nikoho iného sa už ani čakať neoplatí, preto súpisku uzavrel Vladimír Mihálik a Šatanovci bojujú ďalej aj s ním.

Komentár Filipa Chudého

Ak niekto sníval o tom, že našu reprezentáciu príde do Minska posilniť niekto z neúspešných štvrťfinalistov NHL, tak už sa musel zobudiť do reality. Bolo by síce príjemné, keby prišli naši najlepší hráči, ale šanca bola slabá už dávno. Po Soči vyplávali na povrch informácie, že Chára s Hossom do Minska nepôjdu, čo sa bralo na Slovensku za hotovú vec. Počas turnaja prišli od agentúry JPP správy, že títo dvaja prídu, ak vypadnú. Nebudem skúmať, čo bola pravda, lebo to nemá zmysel.

Jediný z rodu Hossovcov, ktorý bol pre reprezentáciu naozaj v minulosti užitočný, totiž postúpil do semifinále zámorskej súťaže. To sa, samozrejme, týka aj Handzuša, preto padla tiež úvaha o skúsenom centrovi, hoci o tejto alternatíve sa vôbec nehovorilo, akoby Handzuš neexistoval. Popravde, asi nielen mňa by zaujímalo, ako by sa vyvinula situácia, keby Chicago vypadlo, či radšej to nevedieť...?

Pri inej situácii sme totiž precitli. Boston vypadol, tešili sa vo štvrtok ráno fanúšikovia hokeja, počas dňa sa diskutovalo o Chárovi, no nestihla prísť ešte ani tma a zo slovenských medveďov nepríde do Minska ani kožuch. Chára je vraj zranený a ide na operáciu. Nespochybňujem jeho zranenie, len by ma zaujímalo, prečo potom mohol hrať ešte tri zápasy s ním? A Meszárošovu ochotu odkázal jeho agent, ktorý sa už asi bál jeho zranenia počas play-off  a preto mu vybavil tribúnu skôr...

V oboch prípadoch ide o tradičné „dôvody“ na neúčasť v Minsku, dostali sme sa teda na číslo 24 odmietnutí. A toľko hokejistov bolo aj na našej súpiske. Zostávalo už teda iba jedno miesto. A bola tu otázka: Mihálik či Gáborík? A je správne, že sa už zbytočne nečakalo. Králi hrajú totiž rozhodujúci zápas až v sobotu ráno. A aj keby vypadli, tak kto verí tomu, že Gáborík doletí na počkanie, hoci aj takéto veci agentúra JPP pred turnajom vydala. Za prvé, musel by prejsť výstupnou lekárskou prehliadkou a za druhé, musel by mať aj chuť prísť. Čo je väčší nonsens, nechám na posúdení každého z vás.

Preto sa dopísal ten „drevák“,  lebo práve takto je vnímaný vraj nový Chára, ako ho svojho času tiež označovali. Ja nemám proti Mihálikovi nič, hoci tiež by som videl možno radšej v nominácii iných, ale keď sa im nechcelo, je tam on. No pýtam sa, keď za nás môže hrať na turnaji iný dvojmetrový drevák, alebo dokonca už iba lavičku strážiaca čerešňa, ktorú vychvaľuje iba nedávny spoluhráč citrón, prečo by nemohol aj hráč so skúsenosťami z MS, NHL a hráč KHL?

Ja radšej uvidím v reprezentácii hráčov s chýbajúcimi schopnosťami, ale ochotou dať zo seba všetko, ako zranené, unavené, vyhorené, nepodpísané a neviem ešte na čo sa vyhovárajúce „hviezdy“. Ak fanúšikovia Mihálikovi nadávali ešte pred odchodom, tak teraz by si zaslúžil od nich ospravedlnenie. Dámy a páni, tento vami nechcený hráč týždeň iba čakal na nejasnú šancu, ktorú si zaslúži. Navyše nebyť jeho, tak stali by sme sa asi prvou krajinou histórie, ktorá nenaplnila súpisku len preto, že hráčom jej krajiny sa nechcelo.

V diskusii sa vyjadrite, čo hovoríte na prístup hráčov NHL?