Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Nórsko

streda, 14. máj 2014 23:49 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Nórsko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Nórsko | zdroj: © TASR

Máme za sebou štvrtý zápas na MS, v ktorom sme konečne vyhrali unavených Nórov sme dorazili v druhej a hlavne v tretej tretine. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Laco (7,5) – Aj keď nemal v druhej a tretej tretine prakticky žiadnu prácu, tak bol pre naše víťazstvo dôležitý. V prvej tretine totiž za stavu 2:2 fantasticky chytil dorážku Trygga, čo bol zlomový bod zápasu, keďže potom už Nóri nedostali šancu na načerpanie psychických síl.

Karol Sloboda (7) – Jeho minutáž sa výrazne zvýšila, keď bol náš druhý najvyťaženejší hráč. A zvýšila sa hlavne v druhej a tretej tretine, ktoré nám vyšli z defenzívnej stránky, na čom má zásluhu.

Marek Ďaloga (7) – Na začiatku tretej tretiny ukázal svoju najväčšiu prednosť, ktorou je rýchlosť korčuľovania, keďže vďaka nemu stihol zastaviť nájazd Nórov už v zárodku a do ďalšej šance na zvrat sa Nóri už nedostali. K tomu si pridajme dve asistencie a dobrý zápas je za ním.

Ivan Švarný (6,5) – Bol pri prvom inkasovanom góle, keď prehral kľúčový osobný súboj, ale potom to už išlo a odohral si svoje.

Juraj Valach (6,5) – Na začiatku zápasu nepôsobil istým dojmom, čo vyvrcholilo jeho tečom do našej brány. Ale podobne ako jeho obranný partner Švarný sa rozhoral v ďalšom priebehu zápasu. Má síce po zápase -1, ale výkon bol lepší.

Martin Marinčin (7,5) – Opäť si neodpustil zbytočné vylúčenie, ktorých je už príliš veľa. No v tomto zápase našťastie prišla aj záplava troch plusiek a hlavne prihrávka na víťazný gól bola dôležitá.

Ján Brejčák (7) – Nebol až tak viditeľný, ale keďže predtým ho zviditeľňovali skôr chyby a chybičky, tak je to iba dobré vysvedčenie. Dva plusové body sú ďalším pozitívom.

Peter Čerešňák (bez známky) – Nehral ani sekundu.

Miroslav Šatan (6,5) – Dnes asi najmenej viditeľný pri súperovej bráne na týchto MS, ale bol to náš najvyťaženejší útočník a odrobil veľa užitočnej práce, vie čo má robiť, teda až na to vylúčenie.

Marek Hrivík (7) – V prvých dvoch tretinách sa vydal a choroba ho dorazila. Svoje si odrobil, konečne nemal mínusku, naopak, získal plusku, spokojnosť.

Ladislav Nagy (7,5) – Stal sa vrahom pavúkov v Haugenovej bráne... Ale na jeho prípade vidieť, že kto sa o streľbu pokúša, tomu to tam padá. Prvá tretina – jedna strela, druhá – dve, tretia – tri.

Michel Miklík (7,5) – Náš najproduktívnejší hráč v zápase aj na turnaji. Možno by mu mali pripísať aj prvý gól zápasu, keďže to pekne nahodil na Tatarovu hokejku, pri druhom uvoľnil cestu pre Mikúša a zablokoval aj brankára. Jeho gól bol iba čerešnička v Haugenovej bráne.

Juraj Mikúš (7) – Ukázal, že do druhého útoku patrí. Aj on získal tri plusky, čo je konečný výsledok pre každého útočníka v druhej lajne. Len tie buly uňho nepotešili.

Tomáš Tatar (7) – Organizátori mu dali cenu pre nášho najlepšieho hráča, a hoci hral dobre, zaslúžil by si ju niekto iný. Hádam ho jeho náhodný gól naštartuje do ďalších zápasov, budeme to potrebovať.

Richard Pánik (5) – Jemu zmena v útokoch nepomohla, stále je mimo a klesá aj jeho čas na ľade, čo je logické.

Tomáš Marcinko (6,5) – Náš tretí útok nebol moc vyťažovaný, dalo by sa povedať, že na ľad šiel iba vtedy, keď si prvé dva museli oddýchnuť. Ale Marcinko opäť ukázal, že je naňho v defenzíve spoľahnutie, preto nahradil Hrivíka on.

Marcel Haščák (6) – Odohral svojich prvých takmer 11 minút, chyby neurobil, čiže ukázal viac, ako v minulých zápasoch jeho predchodcovia.

Dávid Skokan (5) – Chabých 9 minút a mínusový bod. Aj o štvrtom útoku platí to čo pri treťom, len s ešte menšou minutážou.

Andrej Šťastný (bez známky) – Hral 2:54 a získal dve mínusky, potom si radšej už zobral iba deku, aby mu na lavičke nebola zima. Hodnotiť radšej nebudeme, lebo taká známka by ho potešila iba na školskom vysvedčení.

Martin Réway (4) – V defenzíve bol pre nás skôr záťažou, veď aj on bol pri oboch inkasovaných góloch a nebol istý ani v iných momentoch. Na druhej strane klziska ukázal svoj potenciál, ale chyby produkciou nenapravil, hádam nabudúce.

Marek Viedenský (bez známky) – Prečo práve on sedel za minulé zápasy? V tretej tretine už hral, keďže Hrivík nemohol pokračovať v zápase, ale to už boli Nóri úplne vyšťavení, preto ho ťažko hodnotiť, keďže súper nekládol odpor.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon

V diskusii oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?