Main Content

Turnaj pre nás síce iba začína, ale chyby nemožno chváliť

nedeľa, 11. máj 2014 09:15 | Autor: Filip Chudý

Turnaj pre nás síce iba začína, ale chyby nemožno chváliť
Turnaj pre nás síce iba začína, ale chyby nemožno chváliť | zdroj: © TASR

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala aj v druhom zápase na MS, pričom zápas proti Kanade sa tomu s Českom dosť podobal. Chalani sa snažili, ale boli to opäť hlúpe chyby, čo nás stáli úspešný výsledok.

Komentár Filipa Chudého

Druhý zápas, druhá prehra. To je hlavné resumé nášho vstupu do turnaja. Máme na konte jeden bod, ale mohli sme mať viac, nebyť našich hlúpych chýb. Česi a Kanaďania neboli výrazne lepší, oni vyhrali, lebo ich urobili menej. Ale v konečnom účtovaní je to jedno, pretože v tabuľke sú pre nami a už ich môžeme iba naháňať, hoci naša váhová kategória to nie je. Týmto tvrdením nechcem hľadať alibi pre našich reprezentantov, ani zľahčovať prehry. Už dopredu sme vedeli, že našimi súpermi budú Francúzi, Nóri, Taliani a Dáni. V týchto zápasoch sa bude rozhodovať o našom osude.

Popravde, budú to úplne iné zápasy ako tieto prvé dva. Ja osobne som čakal, že nátresk v nich nedostaneme, lebo súperi hrôzu nevzbudzovali, ale ostražitosť u našich vyvolali. Nám vyhovuje hrať, keď nikto víťazstvo nečaká, lenže pri menovaných súperoch sa budú čakať štyri plné bodové zisky, čo bude väčšia skúška, aká bola doteraz. Naše mužstvo ukazuje, že má charakter. Chalanom záleží na výsledkoch, preto verím tomu, že dajú aj do týchto zápasov srdce, hoci svoje peniaze na kompletnú bodovú zbierku proti týmto súperom asi nevsadím.

Pred turnajom sme sa báli slabej obrany, lenže naši bránia ako jednoliatý tím. Útočníci až nadštandardne pomáhajú obrancom, čo je základ toho, aby sme potrápili aj silnejších súperov. Každý síce ospevuje Laca, ale tomu sa musí za takto pracujúcimi spoluhráčmi chytať naozaj dobre.

V našej hre sú ale aj veľké mínusy. V prvom rade sa nevieme vyhnúť zbytočným školáckym chybám, ktoré dokáže využiť na tejto úrovni už každý súper. To nie je prednosť iba Čechov a Kanaďanov, veď aj my dávame góly po chybách protivníka. Lenže ten ich zatiaľ v zlomových momentoch narozdiel od nás neurobil.

Asi nebude náhoda, že aj druhý zápas sme stratili v závere. Ak tréneri doteraz nemali čas pripraviť našich hráčov po taktickej stránke na záverečný tlak súpera, teraz si ho nájsť musia. Ďalším dôvodom na debatu musí byť ofenzíva. Tri strelené góly je na dva zápasy veľmi málo. Dva elitné útoky sa presadiť ešte nedokázali a nebyť Miklíka, sme úplne nahratí.

Je chybou, ak našich reprezentantov v niektorých kruhoch iba chvália. My sme ešte nevyhrali a iba vďaka víťazstvám môžete splniť postupovú povinnosť. Tešme sa na zápasy pravdy, lebo až tie nastavia zrkadlo tomuto výberu.

V diskusii sa vyjadrite, čo čakáte od našich v zápasoch pravdy?