Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Kanada – Slovensko

nedeľa, 11. máj 2014 09:14 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Kanada – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Kanada – Slovensko | zdroj: © TASR

Máme za sebou druhý zápas na MS, v ktorom sme opäť prehrali, tentoraz s Kanadou 4:1. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Laco (6,5) – Vyriešil viac ťažkých situácii ako v prvom zápase, ale tiež inkasoval viac gólov. Ak chceme dosiahnuť dobré výsledky, budeme potrebovať od neho lepšiu úspešnosť ako necelých 89 %.Uznávame však, že na strely mieriace za jeho chrbát veľký nárok nemal.

Karol Sloboda (6,5) – Obrovská chyba pri zakladaní útoku v presilovej hre našťastie potrestaná nebola, naopak, neskôr v presilovke strelil náš jediný gól. Celkovo je zatiaľ pozitívnym prekvapením.

Marek Ďaloga (5,5) – Viackrát sa pokúšal o streľbu, ale priestor troch žrdí trafil iba raz. Mal menšiu minutáž oproti Slobodovi, čo iba potvrdzuje, že proti partnerovi je o ten zlomok zatiaľ horší.

Peter Čerešňák (5) – Bol pri víťaznom góle Kanady, čo mu vlastne vystavilo stopku v zápase. Skúsenosti zbiera za pochodu, ale už treba s tým prestať a drobné chyby si odpustiť.

Martin Marinčin (6,5) – Aj v druhom zápase dobrý výkon, ale opäť s chybou, ktorá nás stála lepší výsledok. Je na ňom vidieť vyzretosť, situácie rieši s prehľadom, ale ešte je priestor na zlepšovanie.

Ivan Švarný (5) – Máme tu asi dvojičky, keďže aj po druhom zápase si môžu s Valachom ruky podať. Čo platí pri jednom, platí aj pri druhom.

Juraj Valach (5) – Pri prvom góle nepokryl s kolegom Warda, ktorý medzi nimi nemal problém puk tečovať a zároveň cloniť Lacovi. Chce to viac dôrazu, aj vzhľadom na to, že má na to postavu.

Ján Brejčák (5) – V tretej tretine mu výrazne stúpla minutáž, keď v nej bol jeden z našich najvyťaženejších hráčov. No prehratým súbojom pred štvrtým gólom súpera si možno zahodil šancu na post vo vyššej formácii.

Miroslav Šatan (6,5) – Opäť nedal gól a nebodoval, ale jeho dôležitosťpre tím je neodškriepiteľná. Bez Mirovej špinavej práce by zrejme nepadol náš gól na 1-0. Najviac sa z našich pokúšal o streľbu, jeho góly ešte prídu.

Marek Hrivík (5,5) – Zlepšil sa na vzhadzovaniach a dobrou hrou do defenzívy zaujal už v prvom zápase. Škoda len tých dvoch mínusiek, tie dosť kazia dojem z jeho výkonu.

Ladislav Nagy (5) – Pri dvoch inkasovaných góloch bol aj Nagy, dokonca jeden si strelil nešťastne aj on sám. Očakávame od neho body, hádam sa ich čoskoro dočkáme.

Richard Pánik (5,5) – Smerom dopredu sa mohol oproti prvému zápasu iba zlepšiť, čo sa aj stalo. Ale jeho potenciál je určite väčší ako ukazuje. Nepotešili pri jeho mene ani dve mínusky.

Marek Viedenský (5,5) – Kedysi úspešný mládežnícky útok sa vrátil, ale za tie roky sa spolupráca pomaly naslepo zabudla, čo treba rýchlo oprášiť. Treba zlepšiť aj vhadzovania, lebo mal opäť záporné čísla.

Tomáš Tatar (5,5) – Sám vie, že musí hrať lepšie, lebo vie hrať lepšie. Asi ešte nie je aklimatizovaný, lebo v druhom zápase mu išli ťažšie nohy ako v tom prvom.

Michel Miklík (7) – Bodmi nás presviedča, že v Bielorusku je oprávnene. Zatiaľ bol ako jediný náš hráč pri každom našom góle. Ale pri presilovkách by sa nemal báť vystreliť, veď na to ho tam tréneri posielajú. Jeden z našich najvyťaženejších hráčov a mínusový bod nemá.

Tomáš Marcinko (6,5) – Podobne ako Miklík a ďalší dvaja (Tybor, Réway) nemal mínusku, ale hlavne spolu s Miklíkom je to viac cenené, keďže boli na ľade dlhšie. Ako defenzívny center zatiaľ nesklamal.

Radoslav Tybor (6) – Spomínali sme pozitívum pri +/- bodoch, ale v kľúčových momentoch na ľade nebol. Preňho ďalšie pozitívum je aj to, že si zahral o 97 sekúnd viac ako proti Čechom, čiže si získava dôveru trénera Vujteka.

Dávid Skokan (5,5) – Energia tam opäť bola, Kanaďanov sa nebál, ale hráč štvrtej formácie by nemal mať po zápase mínusový bod.

Andrej Šťastný (bez známky) – Zrejme bol šťastný, keď sa ráno dozvedel o nominácii, ale v zápase bol asi aj smutný, že ho tréneri posadili  v tretej tretine na lavičku. Hral iba čosi viac ako šesť minút a buly prehrával aj on. Radšej bez známky.

Juraj Mikúš (5) – Čakáme od neho viac. Čas na ľade 8:02 neklame, tréneri vidia, že to nie je ten produktívny Mikúš ako svojho času pri Žigovi.

Martin Réway (bez známky) – Mladý „Žigo“ hral iba chvíľu v tretej tretine, preto tiež bez známky, hoci svoje ťahy stihol ukázať. Tešíme sa na jeho výkon proti Francúzsku.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon

V diskusii oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?