Main Content

Odkaz na Slovensko: „Hráme so srdcom!“

sobota, 10. máj 2014 09:14 | Autor: Filip Chudý

Odkaz na Slovensko: „Hráme so srdcom!“
Odkaz na Slovensko: „Hráme so srdcom!“ | zdroj: © TASR

Slovenská hokejová reprezentácia vstúpila do MS prehrou, ale tá až tak nebolí. Proti Čechom sme totiž ukázali dobrý výkon a dali sme do zápasu srdce. Lenže nemôžeme čakať, že automaticky to bude hneď stačiť.

Komentár Filipa Chudého

Brali by sme pred zápasom takýto výsledok? Ja osobne teda určite nie, lebo prehra je v konečnom účtovaní vždy prehra. Verím, že podobne zmýšľajú aj naši reprezentanti, lebo ak by im napršalo po takomto zápase do nosa, všetko dobré z tohto zápasu by bolo stratené. Česi síce boli favoriti, ale zas taký veľký nie. Ich zostava je kvalitná, ale kolená sa nám neroztriasli. Tento zápas bol výsledkovo otvorený, čo nakoniec aj potvrdil, lebo ako sme prehrali, tak sme mohli (mali) vyhrať.

Výkon našich reprezentantov sa mi páčil. Chyby a chybičky vždy budú, na čo sme si už vlastne pri našich hokejistoch zvykli, no malo by byť aj srdce, čo už také samozrejmé nie je. Mnohokrát som vyčítal bezduchý výkon, lebo bol, hoci niektorí to radšej vidieť nechcú a myslia si, že naši reprezentanti vždy dajú do zápasu všetko. Silu reťaze určuje najslabšie ohnivko, preto ak to niekto fláka, doplatí na to aj iní, komu na výsledku záleží. Aj preto napríklad minulý rok Sekera rúbal niektorých spoluhráčov, hoci až po turnaji, čo bola tiež chyba.

Pred dvomi týždňami som napísal, že netreba sa stresovať nad tým, že 22 hráčov bude absentovať. Dôležité bude, kto príde hrať a hlavne že sa mu bude chcieť bojovať. To nám zápas s Českom potvrdil. Naši hrali ako tím, dodržiavali systém a urobili súperovi problémy. A hoci sme Čechom víťazstvo darovali, nemáme sa za čo hanbiť.

Vujtek a spol. vlastne môžu byť radi, že nemajú v zostave sabotérov, ktorí majú hlavu na dovolenke a nie na ľade. Hráči, ktorých nominoval, vložili do svojho výkonu srdce, nechali na ľade všetko a získali si tým priazeň fanúšikov. Tí vždy vycítia, kedy sa maká a kedy sa fláka.

Na takomto výkone so srdcom sa dá stavať. Chalani poslali jasný odkaz nielen na Slovensko, ale aj tým, ktorí im ospravedlnenkami uvoľnili miesto.

Ako hodnotíte výkon našich proti Česku vy? Napíšte váš názor do diskusie.