Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Česko

sobota, 10. máj 2014 09:24 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Česko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Česko | zdroj: © TASR

Máme za sebou prvý zápas na MS, v ktorom sme boli blízko, no zároveň aj veľmi ďaleko od víťazstva. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Laco (7) – Česi naňho síce strieľali, ale aj vďaka spoluhráčom nemal zvlášť ťažké zákroky. Lenže aj tak dlho z neho vyžarovala istota, hoci jeden moment všetko zmenil. Brankár by nemal dostať takýto gól a tobôž v predĺžení.

Karol Sloboda (6,5) – Náš najstarší debutant na MS, ktorý potvrdil oprávnenosť nominácie do prvej formácie. V defenzíve pevný, dobrý pohyb, pokúšal sa o streľbu, len škoda mínusky v predĺžení

Marek Ďaloga (6) – Už tradične ho to ťahalo dopredu a keďže ešte nie je hotový hráč, je logické, že občas z toho vznikajú chyby. Svoje si odohral, ale vie hrať aj lepšie.

Peter Čerešňák (5,5) – Náš najmenej vyťažený obranca, čo nebola náhoda. Malou chybičkou sa prezentoval už v prvej tretine, ale krutú daň sme zaplatili až za jeho druhé zaváhanie. Nuž Jágra v boji o záchranu v Extralige nestretol...

Martin Marinčin (6,5) – Odohral toho z našich najviac a dôveru splácal, hoci hlúposti sa nevyhol ani on. Kvôli jeho vylúčeniu sme darovali Čechom presilovku 5:3, čo bol základ pre prvý inkasovaný gól.

Ivan Švarný (6) – V tomto zápase sme síce hrali dosť defenzívne, ale aj tak sa od neho čakalo trochu viac smerom dopredu. Jeho strely budeme v ďalších zápasoch očakávať, teraz nebola ani jedna.

Juraj Valach (6) – Spolu so Švarným nič nepokazili, čo je základ, no ani nejako zvlášť nezaujali. Čo mal urobiť, urobil, nič navyše nepridal.

Ján Brejčák (6) – V prvej polovici zápasu zaujal iba chybami a vylúčeniami, lenže v tej druhej bol pomaly náš najlepší obranca. Do ďalších zápasov už iba s pozitívami.

Miroslav Šatan (6,5) – Nedal gól, nebodoval, no aj tak ukázal prečo je pre nás taký dôležitý. Išiel z neho absolútny pokoj pri každej akcii, ktorých ukázal z našich najviac.

Marek Hrivík (5,5) – Je trochu na zamyslenie, že center prvej formácie nevyhrá ani buly... Ale inak mu niet veľmi čo vyčítať, do defenzívy sa vracal dobre a v premiére neprepadol.

Ladislav Nagy (6,5) – Hrivíkovi vytrhol tŕň z päty, pretože od druhej tretine zaňho vyhrával vhadzovania. To bol jeho najväčší prínos, body stále chýbajú, ale šance mal, snáď nabudúce.

Michel Miklík (7,5) – Možno nepôsobí na ľade príťažlivým dojmom, ale svoje si odrobil. Dal gól, skvelo zapracoval pri druhom a v defenzíve nič nepokazil.

Tomáš Marcinko (6) – Aj center našej druhej formácie má hrozné čísla na buly, ale aspoň tri vyhral, keď nič iné. Bol na ľade pri vyrovnávajúcom góle Čechov, ale aj pri prvom našom.

Martin Réway (7,5) – Zaujal chlapec, hoci je ešte nižší ako bol jeho čas na ľade. Možno by nebolo zlé mu dať o pár minút viac. Ale tiež treba dodať, že mal skórovať pri blafáku a bolo by rozhodnuté. No z hviezdičky sa hviezda ešte nestala.

Richard Pánik (5,5) – Je to hráč NHL, čiže čaká sa od neho logicky viac. Lenže Pánik smerom dopredu neukázal absolútne nič. Ešte dobre, že aspoň v defenzíve predviedol kvalitnú prácu. Vadilo mu, že hrával v klube v štvrtej lajne, tak nech ukáže vedeniu, ako sa mýlili.

Juraj Mikúš (6) – Až na hlúpe vylúčenie na 4 minúty niet veľmi čo vyčítať. Vhadzovania vyhrával, v defenzíve si svoje odrobil, možno sa ešte trochu zlepšenia smerom dopredu a bude to v poriadku.

Tomáš Tatar (7) – Z našich hráčov NHL bol najlepší, ale nevyčnieval ani on. Skvele zapracoval pred gólom Miklíka, ukázal aj nejaké svoje ťahy, ale bude to chcieť ešte zlepšenie.

Dávid Skokan (6) – Doniesol energiu do štvrtej formácie, v defenzíve nemal problém, čiže svoje si odohral.

Marek Viedenský (7,5) – Nechcem polemizovať s organizátormi, ale ja by som dal cenu najlepší hráč zápasu Viedenskému. V prvej tretine krásne zosmiešnil Jágra a vybojoval vylúčenie. Podobných cenných služieb pre mužstvo urobil oveľa viac a tiež dal gól. Ešte trochu tie buly zlepšiť a máme schopného centra.

Radoslav Tybor (5,5) – Celkom dobre začal, ale potom sa vytratil. Z našich odohral jasne najmenej, iba necelých 9 minút.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon

V diskusii oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?