Main Content

Zedník nedokázal zabrániť prehre B. Bystrice nad Trenčínom

piatok, 7. január 2011 20:01 | Autor: TASR

Hokej - Slovnaft extraliga 2010/2011 - 41. kolo základnej časti:

HC'05 Banská Bystrica - Dukla Trenčín 2:3 (0:0, 2:3, 0:0)
Góly: 30. Paľov (Kolba, Ján Sýkora), 33. Kútny (Kolba) - 23. Sekeráš (M. Filo, O. Ďuriš), 27. Gašparovič (Tybor, Jánoš), 34. Martin Chovan (Jánoš, Naurov)
Vylúčení: 5:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff - Bednár, Smrek, 2426 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Šimonovič - Cebák, Cuník, Kubka, Biro, Bambúch, Kolba, Vantroba, Vizváry - Tománek, M. Hudec, Zedník - Rumpel, Heizer, Miroslav Hlinka - Ján Sýkora, Šechný, Kútny - Paľov, Češík, Bendík

Trenčín: V. Kováč - Sekeráš, E. Bednár, Martin Chovan, M. Hruška, Bolf, S. Tomko - Pardavý, Ölvecký, T. Melichárek - Tybor, Gašparovič, R. Tvrdoň - Naurov, Jánoš, Koložváry - M. Filo, O. Ďuriš, P. Kopecký

Banskobystričania sa v úvode zápasu poriadne zahryzli do súpera a vytvorili si osemminútový tlak. V ňom mal dobrú príležitosť na skórovanie Zedník, ktorý po dlhom čase opäť nastúpil v drese "baranov", no v 7. min zle trafil puk pred odkrytou trenčianskou bránkou. Potom prišla na rad presilovka hostí, v ktorej dobiedzali pred Šimonovičom Melichárek a Tvrdoň. V početnej výhode hrali v 14. a 15. min aj domáci. Na Kováča to dobre skúšal dvakrát Hudec a po ňom neskôr Kútny. V závere tretiny sa dobrou strelou spoza hráča prezentoval aj trenčiansky útočník Ölvecký. Banskobystričania však v prvej tretine prestrieľali Trenčín 16:10.

V druhej vyrovnanej tretine diváci videli aj góly. Najprv v 23. min poslal vysoký puk rukou za Kováča Šechný, samozrejme gól neplatil, no na opačnej strane sa radoval Sekeráš, keď hostia vyhrali opakované buly vo vlastnej tretine a rýchlym prechodom do útoku prekvapili domácu obranu. Filo našiel Sekeráša v medzi kruhmi - 0:1. V 25. min mohol kontrovať Paľov, ale svoj únik nezavŕšil pred Kováčom úspešne. Trenčanom vyšla v presilovke pekná akcia na jeden dotyk, po prihrávke Tybora sa presadil v 27. min pred Šimonovičom pohotový Gašparovič - 0:2. Domáci sa však ani za tohto stavu nepoddali. V polovici zápasu síce najprv v presilovke Kútny neposlal puk pri ľavej žrdi do odkrytej bránky, no znížiť sa napokon podarilo Paľovovi po strele od modrej, keď tečovaný puk zaskočil Kováča - 1:2. Domáci v 33. min vyrovnali, tentoraz od modrej strieľal Kolba a puk tečoval pred gólmanom hostí Kútny. Dlho sa však z tohto stavu netešili, pretože o 52 sekúnd poslal prihrávku Jánoš pred bránku voľnému Martinovi Chovanovi a ten pred odkrytou svätyňou Šimonoviča iba nastavil hokejku - 2:3.

V tretej tretine sa Banskobystričania snažili o vyrovnanie, ale robili aj chyby v obrane a Trenčania zbabrali viacero prečíslení, z toho dve v oslabení v 49. min. Najväčší tlak domáceho tímu prišiel v hektickom závere. Najprv sa v 56. min dobre preštrikoval obranou hostí Kútny, prihrával Sýkorovi pred poloprázdnu bránku, ale banskobystrický útočník nedosiahol na puk. Deväťdesiat sekúnd pred koncom hrali "barani" takmer minútovú power-play šiestich proti štyrom v presilovej hre, ale Cebák nedostal puk do odkrytej bránky hostí. Hostia si tak doniesli z banskobystrického ľadu dôležité tri body. Domáci tím nevyhrali v riadnom hracom čase už osem zápasov v rade.

HC Košice - HKm Zvolen 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Góly: 8. Martin Frolík (Andrašovský, Tomík), 27. Martin Frolík (Blatný, Huba) - 34. P. Barinka (Michal Chovan), 35. Kovář (Ďaloga), 50. P. Pucher (L. Jurík), 60. M. Trochta (Ďaloga, L. Čierny)
Vylúčení: 4:6 na 2 min, navyše: Kristek (Košice) na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: P. Jonák - J. Jankovič, M. Orolin, 5582 divákov

Zostavy:
Košice: J. Hudáček - J. Tabaček, Homer, M. Šterbák, Deyl, Slimák, Šeda, Michal Grman - Michel Miklík, Kristek, Vorel - Dravecký, S. Gron, P. Bartoš - Tomík, Jenčík, Andrašovský - Blatný, Martin Frolík, Huba

Zvolen: Škrečko - L. Čierny, Hranáč, Vosátko, Ďaloga, J. Valach, Juraško - P. Barinka, M. Trochta, Michal Chovan - Kovář, Marek Haščák, V. Baláž - V. Škoda, P. Pucher, L. Jurík - Zuzin, M. Jurík, Otčenáš

Prvá tretina bola v réžii Košíc. O úvodný gól sa pokúšal Andrašovský, po ňom v 6. min Kristek, vzápätí mieril tesne vedľa Grman. V 8. min sa domáci ujali vedenia, keď Andrašovského prihrávku zužitkoval Martin Frolík - 1:0. Prvý vážnejší zákrok mal košický brankár Hudáček až v 12. min po strele Kovářa. V 17. min vypálil Tomík, Zvolenu pomohla žŕdka.

Aj v druhej tretine boli útočnejšie ladení Košičania. Škrečko zlikvidoval strelu Draveckého, Gron mieril vedľa, Jenčíkov pokus vyrazil brankár hostí. V 27. min pridal Frolík druhý gól a domáci pokračovali v aktivite. V presilovke mal veľkú príležitosť Dravecký, potom Tomík minul bránku a krátko na to ten istý hráč mieril presne, no brankára Škrečka zaskočil jeho spoluhráč. Z ojedinelej akcie vrátil do stretnutia Zvolen Barinka, ktorý zužitkoval skvelú prihrávku Michala Chovana a o šestnásť sekúnd na to vyrovnal Kovář. Ešte pred druhou prestávkou sa mohol presadiť domáci zadák Šeda, ale jeho tvrdá rana v presilovke skončila na žŕdke.

V 43. min pri presilovke piatich proti trom sa pokúšal Čierny prestreliť Hudáčka. Tvrdú ranu Vorela potom vyrazil Škrečko. V 49. min sa Andrašovský dostal do nájazdu, ale jeho bekhend zvolenského brankára neprekvapil. V polovici tretej tretiny sa pred Pucherom roztvorila košická obrana a hosťujúci útočník zakončil nekompromisne do vinkľa - 2:3. Záverečný tlak už vyrovnanie košického tímu neprinieslo. V poslednej minúte bol vylúčený hosťujúci Kovář, domáci ešte odvolali brankára, ale pri power-play inkasovali od Trochtu gól do prázdnej bránky.

MsHK DOXXbet Žilina - HK Nitra 3:4 (1:2, 1:2, 1:0)
Góly: 10. Drevenák (Stupka), 30. M. Kokavec (Hreus, Dlouhý), 54. V. Nemec (Dlouhý, Hreus) - 3. M. Štefanka (Spilar, Fabian), 6. H. Ručkay (Spilar, M. Štefanka), 22. Čaládi (Peter König), 33. Korhoň (J. Polák, T. Chrenko)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 2:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Orságh - Kalina, Tornay, 1506 divákov

Zostavy:
Žilina: M. Laco - Rúfus, Dlouhý, Ďurkech, Heš, D. Devečka, Milovanovič, Ftorek - V. Nemec, Hreus, M. Kokavec - Petruška, M. Horský, Vala - Martin Slovák, Troliga, Smotrila - Drevenák, Valášek, Stupka

Nitra: Čiliak - Fabian, L. Gabriš, Peter König, Hlavačka, Michal Novák, J. Polák - Spilar, M. Štefanka, H. Ručkay - Čaládi, Marek Slovák, S. Saliji - Korhoň, T. Chrenko, Šumichrast - Štumpf, Hrnka, Uhnák

V súboji posledného s predposledným začali lepšie hostia. V 3. min bol vylúčený domáci kapitán Hreus a kapitán hostí Miroslav Štefanka po 15 sekundách dostal Nitru do vedenia - 0:1. Hokejistom spod Zobora úvod zápasu vyšiel, keď pri vylúčení domáceho Devečku doklepol odrazenú strelu Spilara za chrbát Mareka Laca Henrich Ručkay - 0:2. V 11. min domáci skorigovali nepriaznivý stav. Zaváhanie obrany hostí využil Milan Drevenák - 1:2. Žilina bola v tlaku, ale väčšie príležitosti na vyrovnanie si nevytvorila.

V úvode druhej časti mali domáci početnú prevahu, ale nevyužili ju. Naopak, Čaládi strelou spoza obrancu prekvapil Laca a hostia viedli rozdielom dvoch gólov. Z následných dvoch presiloviek pri vylúčení Nitry využili Žilinčania len jednu, keď v 30. min Kokavec zakončoval biliardovú spoluprácu po osi Dlouhý - Hreus - Kokavec. Vzápätí však bol vylúčený domáci Troliga a nová akvizícia Nitry Korhoň využil v poradí tretiu početnú prevahu hostí - 2:4.

V úvode tretej tretiny mal dobrú príležitosť na strelenie gólu domáci Stupka, ale na dvakrát neprekonal Čiliaka. Početnú prevahu Žiliny pri vylúčení Hlavačku a Nitry pri vylúčení Valu tímy nedokázali využiť. V 53. min však bol vylúčený autor štvrtého gólu Korhoň a Nemec vykresal pre domácich iskierku nádeje kontaktným gólom - 3:4. Žilina sa snažila, ale nepomohla jej ani záverečná power-play. Nitra si tak odviezla tri body a vzdialila sa od dna tabuľky práve Žiline na šesť bodov.

Hlasy:
Anton Tomko (tréner Žiliny): "Bol to bojovný zápas. O jeho výsledku rozhodli tri situácie. Hneď v úvode pri dvoch vylúčeniach sme inkasovali dva góly. Súper mal úspešnejšie využitie presilových hier. Z našej strany to bola slabšia efektivita v zakončení. Napriek tomu, že sme boli lepší v počte striel na bránku súpera. V tretej tretine sme mali viac z hry, snažili sme sa vyrovnať, no nevyšlo to. Prehra je pre nás krutá, verili sme, že to dotiahneme do predĺženia. Hokej sa však hrá na góly a my sme dali o jeden menej, a preto zvíťazil nás súper."

Branislav Okuliar (tréner Nitry): "Bol to ťažký zápas z jednej aj z druhej strany. Hralo sa o šesť bodov. My sme začali dobre, v úvode prvej tretiny sme viedli o dva góly, mohli sme aj o tri. Škoda, tretí gól by možno domácich položil na kolená. Góly v stretnutí padali najmä pri presilových hrách, my sme využili tri. Aj preto sme zvíťazili. Ďakujem chlapcom za predvedený výkon."

HK 36 Skalica - HK Poprad 1:2 (0:1, 1:1) po II. tretine
Góly: 37. Zálešák (Lušňák) - 5. T. Jaško (J. Kopecký, S. Jasečko), 27. Klouda (S. Jasečko, J. Kopecký)

HC Slovan Bratislava - MHC Mountfield 3:2 (1:0, 2:2) po II. tretine
Góly: 18. J. Kováčik (Bulík, Hujsa), 32. Kapuš (Frühauf, Hájek), 33. Bulík (Hujsa, J. Kováčik) - 26. Važan (Velebný), 36. Galamboš (Themár, Dzubina)
  WEBNOVINY