Main Content

Gáborík – hviezda s výskytom kométy

utorok, 6. máj 2014 13:31 | Autor: Jakub Mihálik

Gáborík – hviezda s výskytom kométy
Gáborík – hviezda s výskytom kométy | zdroj: © TASR

Nejeden zámorský hokejový „odborník“ počas tejto sezóny Gáboríka odpisoval. Trenčiansky rodák však v tomto ročníku playoff NHL dokazuje to, čo na Slovensku vieme už roky.

Komentár Jakuba Mihálika

Risk je zisk, povedali si Králi z Los Angeles a angažovali Gabbyho napriek tomu, že v predchádzajúcom pôsobisku hral možno až štvrté husle. Hlavne dôvera kouča Kings a neustále potvrdzovanie do médií, že Gáborík dostane dostatok času na aklimatizáciu, prispeli k tomu, že sa konečne opäť rozbehol ten fenomenálny gólostroj s iniciálmi OMG. 

Je len málo hokejistov s tak čistým hokejovým talentom a takými hokejovými danosťami ako práve Marián. Keď ho sledujete v hernej pohode, je to číra športová radosť. Jeho rýchlosť, strela zápästím a strelecké schopnosti nemajú ani v najlepšej lige sveta obdobu. A práve v takých momentoch, ako je tohtoročný, keď Marián vedie tabuľku strelcov play-off NHL, sa zamyslíte, čo mohlo byť. Čo mohlo byť, keby sa „Brambor“ vyhýbal zraneniam. Keby ho tréneri vedeli zaradiť k tomu správnemu centrovi, ako tomu bolo v prípade minnesotskej spolupráce s Demitrom, či tej súčasnej s Kopitarom. Keby cítil dôveru od trénerov. Keby sa sám naučil zvládať tlak, kladený na superhviezdy a keby sa naučil ovládnuť svoj potenciál a premietnuť ho na ľad v každej sezóne, ktorú odohral. Keby bolo keby však na hokejovom nebi neplatí. 

Marián Gáborík patrí určite medzi najväčšie hviezdy, aké slovenský hokej ponúkol zámorskej NHL. Ak sa mu darí, patrí dokonca medzi najlepších celkovo, čo dokazuje prebiehajúce play-off. Je škoda, že potenciálna supernova sa kvôli svojmu klubovému putovaniu zjavuje divákom len občas. Verím, že po tomto predstavení v play-off  a po podpise nového kontraktu, nebudeme musieť na ďalší výskyť čakať ako v prípade Halleyho kométy, prípadne do ďalšieho obdobia pred podpisom zmluvy. Verím, že sa hráč s hviezdnym potenciálom opäť stane stálicou hokejového neba. Schopnosti na to má. A tak si budeme môcť popri Hossovi a Chárovi pripísať meno tretej superhviezdy NHL.