Main Content

Ideálna zostava 29. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

utorok, 6. máj 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 29. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 29. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Po tomto kole sme ešte staronového majstra nespoznali, ale začína sa vyjasňovať o rozdelení miesteniek do Európskej ligy. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Michal Šulla (Senica) – Z troch výrazných brankárskych výkonov v tomto kole vyberáme Šullu, keďže ako jediný z adeptov neinkasoval a navyše pomohol k bodu aj pri početnom senickom oslabení. Už na začiatku zneškodnil pokutový kop Ďubekovi a proti najproduktívnejšiemu hráčovi súťaži sa vyznamenal aj pri jeho priamom kope.

Obrancovia

Marek Janečka (Trnava) – V prvom polčase sa postaral útočným výpadom o asi najväčšiu šancu hostí, keď sám tesne netrafil bránu. Tiež v ňom zmaril veľkú šancu Mazana, ktorý až príliš váhal a Janečka mu skokom zblokoval strelu. Cez jeho priestor sa domáci nedostávali a má podiel na ďalšom víťazstve Trnavy.

Patrik Vajda (Banská Bystrica) – Ak už nezastavila nitrianske pokusy žrď alebo brankár Boroš, tak to bol práve Vajda. Na začiatku druhému polčasu nájazd zakončený strelou Böhma zastavil skvelým sklzom, Špalekov výpad a následný závar zmaril dôrazným odkopom a ešte bol nebezpečný aj vpredu, keď bol pri De Vitovej šanci.

Vitor Gava Anselmo (Senica) – Kým po iných zápasoch by sa mohol tento Brazílčan schovať pod čiernu zem, tak tentoraz bol oporou. V Ružomberku sa musel prispôsobiť aj tomu, že po vylúčení Pavlíka bol jediným stopérom hostí, no vyhrával osobné súboje a dopomohol tak k bezgólovej remíze.

Otto Szabó (Dunajská Streda) – Jeho skvelá ľavačka už je opäť postrach súperových obrán. Kedysi mu vyniesla reprezentačné pozvánky, teraz minimálne pozornosť. Práve ňou zabezpečil DAC cenný bod z myjavskej pôdy, keď Matúš už nemal problém dotlačiť loptu do siete. Ako jediný obranca hostí nemá maslo na hlave pri inkasovanom góle.

Stredopoliari

Filip Oršula (Myjava) – V prvom pol čase hrala Myjava s vetrom v chrbte, ale väčší vietor robil dunajskostredskej obrane Oršulov výkon, ktorý poriadne zamestnával zadné rady DAC. Pri jeho góle ho nedokázala zastaviť ani trojica obrancov, z ktorých si spravil kužele a strelil jeden z najkrajších gólov jarnej časti.

Viktor Pečovský (Žilina) – Slovenský reprezentant podal svoj tradičný výkon, ktorý je nenápadný, ale o to pre mužstvo dôležitejší. No v druhom polčase sa aj zviditeľňoval, keď viackrát potiahol akcie Žiliny, no vyšla iba jedna, keď Škvarkovi predložil loptu na druhý gól zápasu.

Michal Škvarka (Žilina) – Stal sa gólovým hrdinom dohrávaného zápasu, ale tých gólov mohol dať v pondelok výrazne viac. Lenže dokázal sa presadiť iba z dorážok. Šance zakončované z prvej by mal dotrénovať. Ale aj tak jeho dva presné zápasy znamenali dvojgólové víťazstvo Žiliny.

Moses Simon (Trenčín) – V prvom polčase sa nedostal Trenčín prakticky vôbec do hry aj kvôli silnému vetru, ale už na začiatku toho druhého Simon prihrávkou vymyslel vyrovnávajúci gól Holúbka. Bol aj pri druhom dôležitom momente, keď po jeho centri sa pískal pokutový kop, ale Malec odmietol rozhodnúť zápas.

Útočníci

Martin Vyskočil (Trnava) – Dlho bol v Zlatých Moravciach doslova koncovým hráčom, keďže sa na ňom skončila každá akcia hostí. Ale nakoniec našiel kľúč od Kuciakovej brány, keď do brány upratal skvelý Ciprysov center. Tento gól bol nakoniec víťazný, ale podiel má pri vybojovanom pokutovom kope.

William Alves de Oliveira (Žilina) – Robil obrane Slovana veľké problémy, neustálym pohybom vytváral priestor aj pre spoluhráčov na nábeh. Bol pri viacerých šanciach a hlavne pri prvom góle zápasu, keď jeho skvelý pas bol najdôležitejší pre celú akciu. Sám gól nestrelil, ale pre hru Žiliny bol veľmi dôležitý.

V diskusii vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.