Main Content

Basketbal: Slovenky odštartujú prípravu 11. mája v Košiciach

utorok, 29. apríl 2014 16:05 | Autor: TASR

Bratislava 29. apríla (TASR) - Slovenská basketbalová reprezentácia žien odštartuje prípravu na kvalifikáciu ME 2015 11. mája v Košiciach. Zverenky trénera Maroša Kováčika následne čaká blok tréningov a šesť prípravných zápasov.

Od 23. do 25. mája majú predbežne naplánovaný turnaj v Bologni a od 30. mája do 1. júna si v rámci Veľkej ceny Slovenska zmerajú sily s Estónskom, Maďarskom a Nemeckom. Kvalifikácia sa pre ne začína 8. júna zápasom so Slovinskom. TASR o tom informoval Roman Adamčík, manažér reprezentácie.

V harmonograme prípravy však môžu nastať zmeny, keďže FIBA začiatkom apríla suspendovala SBA pre neuhradené záväzky z rokov 2008 až 2012. Asociácia teraz musí splatiť dlhy do konca mája, v opačnom prípade hrozí, že slovenské reprezentácie a kluby nebudú môcť štartovať na medzinárodných podujatiach. Vedenie SBA čaká 5. mája stretnutie s generálnym sekretárom FIBA Patrikom Baumannom, aby sa pokúsilo urovnať situáciu.

Výkonný výbor Slovenskej basketbalovej asociácie (VV SBA) už schválil aj 14-člennú nomináciu reprezentačného družstva, ktorú navrhol tréner Kováčik.

Nominácia:

Rozohrávačky: Zuzana Brezániová (MBK Ružomberok), Timea Sujová (BK Šamorín), Barbora Bálintová (GA Košice),

Krídelníčky: Katarína Pindrochová (BK Šamorín), Dominika Baburová (MBK Ružomberok), Katarína Tetemondová (MBK Šoproň), Sabina Oroszová, Zuzana Žirková (GA Košice), Martina Kiššová (GA Košice)

Pivotky: Eva Kmeťová (MBK Ružomberok), Anna Jurčenková (IMOS Brno), Lucia Krč-Turbová (BK Piešťanské Čajky), Mária Felixová (BK Piešťanské Čajky), Žofia Hruščáková (GA Košice)

kvalifikácia ME 2015, A-skupina:

8. júna: Slovensko - Slovinsko (18.00, Košice)

11. júna: Luxembursko - Slovensko (19.30, Oberanven)

15. júna: Poľsko - Slovensko (17.00, Wladyslawowo)

18. júna: Slovinsko - Slovensko (18.00, Kranjska Gora)

22. júna: Slovensko - Luxembursko (18.00, Košice)

25. júna: Slovensko - Poľsko (18.00, Košice)