Main Content

Ideálna zostava 28. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

utorok, 29. apríl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 28. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 28. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V tomto kole druhýkrát po sebe prehral doma Slovan a Dunajská Streda urobila ďalší krok k záchrane. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Milorad Nikolič (Ružomberok) – Po nástupe nového trénera stratil pozíciu jednotky, ale podobnými výkonmi, aký ukázal proti majstrovi, si získava naspäť dôveru. V zápase sa zaskvel hlavne pri Halenárových priamych kopoch. A hoci vyrobil zbytočným faulom pokutový kop, tak aj s pomocou žrdí dotiahol mužstvo k víťazstvu.

Obrancovia

Martin Tóth (Trnava) – Na jeseň bol pomaly na odstrel, ale v Trnave urobili dobre že si ho ponechali, pretože už opäť ukazuje svoje staré dobré výkony, podľa akých ho poznáme. Bol to veľký rozdiel medzi výkonom hocktorého obrancu Žiliny a tým Tóthovým.

Peter Majerník (Dunajská Streda) – DAC síce vyhral 4:0, ale vyniknúť v jeho radoch dokázali aj defenzívni hráči. Najviac Peter Majerník, ktorý snáď neprehral ani jeden súboj. Kým v predchádzajúcich zápasoch bola ofenzíva Banskej Bystrici postrachom, tak v Dunajskej Strede si ani nepípla.

Dominik Kružliak (Ružomberok) – Dospelým sa stane až v lete, no v Bratislave podal zodpovedný výkon už teraz. Neraz to bol práve Kružliak, kto zabránil v poslednej chvíli nebezpečenstvu. Spolu s Nosekom strážili Vitteka neraz osobne, ale oplatilo sa, keďže ten sa gólovo nepresadil.

Stredopoliari

Erik Ujlaky (Dunajská Streda) – Bratranec jedného z najznámejších futbalistov našej najvyššej súťaže predchádzajúcej generácie, Mareka Ujlakyho, pokračuje v dobrých výkonoch a proti Banskej Bystrici sa zaskvel tromi gólovými asistenciami, keď z jeho práce ťažili Matúš, Gergel a Nguekam.

Peter Orávik (Zlaté Moravce) – V Nitre sa mu darí, čo dokázal aj v druhom zápase pod Zoborom v tejto sezóne. Bol pri všetkých troch góloch hostí. Prvý padol po jeho rohovom kope a ďalšie dva už strelil sám. Nimi zatĺkol klince do domácej rakvy a hráči Nitry boli radi, že je už koniec zápasu.

Lukáš Opiela (Senica) – Košice síce strelili rýchly gól na Záhorí, ale následne prevzal režisérsku paličku zápasu do rúk Opiela, ktorý hlavne v prvom polčase výrazne vyčnieval. Vymyslel skvelou prihrávkou vyrovnávajúci gól, keď našiel nabiehajúceho Cristovama, čo bol dôležitý zlom v zápase.

Jakub Holúbek (Trenčín) – Postupne sa Trenčín rozohral k svojmu najlepšiemu jarnému výkonu, keď všetci jeho hráči získali ľahké nohy, no Holúbek ich mal už od začiatku. Jeho milimetrový center už musel Simom upratať do brány a bol aj pri pečatení skóre zápasu, keď gól na 4:1 strelil sám.

Erik Sabo (Trnava) – Aj proti Žiline ukázal, že jeho výkonnosť rastie a stáva sa veľmi dôležitým hráčom pre Trnavu. Pri prvom góle zápasu si pripísal asistenciu, keď ideálne nabil Kuzmovi. A do štatistík sa zapísal ešte raz, keď strelil posledný gól zápasu, ktorým definitívne rozhodol o víťazovi zápasu.

Moses Simon (Trenčín) – Nigérijský krídelník robil myjavskej obrane problémy od začiatku a bol to on, kto našiel kľúče od hosťujúcej brány, čím otvoril cestu k víťazstvu. Pri prvom góle využil skvelý center Holúbka a pri druhom skvelú prácu van Kessela. Sieť rozvlnil aj tretíkrát, no pre ofsajd hetrik nedosiahol.

Útočník

Martin Matúš (Dunajská Streda) – Po dištanci pre Ákosa Szarku mal DAC chvíľu problém s hrotovým útočníkom, až dokým nepoužil v základnej zostave Matúša. Ten vybavil zápas proti Dukle už v prvej minúte, keď ukážkovo zakončil center Ujlakyho a pri troche šťastia mohol dať aj viac gólov.

V diskusii vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.