Main Content

Giggsov nezabudnuteľný gól oslavuje 15 rokov + VIDEO

pondelok, 28. apríl 2014 13:14 | Autor: Silvia Petrašková

Giggsov nezabudnuteľný gól oslavuje 15 rokov + VIDEO
Giggsov nezabudnuteľný gól oslavuje 15 rokov + VIDEO | zdroj: © TASR

Ryan Giggs, 41-ročný kúzelník z Walesu, zaznamenal v sobotňajšom zápase anglickej Premier League ďalší významný míľnik svojej futbalovej kariéry. Po nedávnom vyhadzove Davida Moyesa z klubu „červených diablov“, ho vedenie menovalo do konca aktuálnej sezóny jeho dočasným manažérom.

„Giggsyho“ kariérna kronika tak bude v kolónke významných udalostí mesiaca apríl obohatená o ďalší pamätný okamih. Práve tento mesiac nie je v tejto súvislosti spomínaný vôbec náhodou. Pred 15 rokmi v apríli 1999 poslal Giggs svoje meno do slávnej histórie aj vďaka jednému zo svojich azda najkrajších gólov kariéry.

V odvetnom zápase FA Cupu sa Manchester United postavil londýnskemu Arsenalu na neutrálnej pôde vo Villa Parku. Keďže úvodný duel góly nepriniesol, odveta, ktorá pre istého víťaza zaručovala postup do pohárového finále, bola pre oboch aktérov nesmierne dôležitá. Na zmene skóre sa však ani po 90. minútach odvetného duelu nič nemenilo. Ten bol síce oproti prvotnému obohatený aj o góly, no tie padli na oboch stranách. Zápas s výsledkom 1:1 sa tak musel posunúť do predĺženia.

Ten sa pre niektorých nervóznych, či neveriacich fanúšikov na tribúnach už-už lámal v penaltový rozstrel, no v 109. minúte nadstavenia ho dokázal zlomiť jediný muž – Ryan Giggs. Po nevydarenej prihrávke hráčov Arsenalu prevzal loptu a rozbehol sa k úžasnej sólovej akcii. Ani jeden zo súperových obrancov sa neodvážil zabrániť mu v ceste za víťazným gólom. Tento okamih patril jemu.

Gól, ktorý sa zapísal do histórie červeného klubu z Manchestru. Gól, pri ktorom je dodnes otázne či svoju slávu a popularitu získal zápasom a okolnosťami za akých bol strelený, alebo skutočne svojskou a spontánnou oslavou hráča, ktorý ho v spomínanej minúte nadstavenia zaznamenal. Tak či onak, tento pamätný gól sa stal pre hráčov Manchestru United ich vytúženou vstupenkou do finále Anglického ligového pohára, ktorý nakoniec v ich pamätnom roku 1999 aj vyhrali.