Main Content

José, odparkuj ten autobus!

pondelok, 28. apríl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

José, odparkuj ten autobus!
José, odparkuj ten autobus! | zdroj: © TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma, alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého

Takto pred týždňom som písal o tom, že Liverpool v anglickej Premier League ide ako píla, veď vyhral 11-krát za sebou a v roku v roku 2014 stratil body iba za dve remízy a prípadný titul by si zaslúžil, no zároveň som dodal, že posledný krok býva najťažší a ak bude chcieť dvíhať nad hlavu majstrovský pohár po dlhých rokoch, tak ešte bude musieť urobiť povestnú bodku. Prešiel iba týždeň a situácia sa výrazne zmenila. Už totiž titul majú vo svojich rukách dva kluby a Liverpool s Manchestrom City zrejme zvedú gólovú prestrelku. Samozrejme, šancu má ešte aj Chelsea, ale tá musí čakať.

Modrý klub z Londýna odohral v minulom týždni dva veľmi dôležité zápasy, ktoré zvládol. V Lige majstrov neprehral na pôde Atletica Madrid, čo sa podarí iba veľmi málo klubom a v domácej súťaži zastavil Liverpool. A oba preň priaznivé výsledky dosiahol štýlom, ktorý už zľudovel práve v súvislosti s týmto klubom. Ale aj zaparkovaný autobus je spôsob dosiahnutia cieľa, preto nadávať naň je zbytočné, účel svätí prostriedky.

Áno, nevychutnáte si v tomto prípade futbal akoby ste chceli a keby ste si ako nestranný divák za niečo také zaplatili, tak by to boli zbytočne vyhodené peniaze. Ale kto si na to spomenie o desať-pätnásť rokov? História si pamätá iba víťazov, kto je druhý, je v archívoch nezaujímavý. Lenže Chelsea vyhrala iba bitky, vojny ešte nie a práve tie rozhodujú o tom, kto sa zapíše do histórie.

Lenže José Mourinho po zápase v Liverpoole elegantne naznačil, že najlepší je vlastne on. Všetkým pripomenul, že jeho mužstvo porazilo hlavných ašpirantov na titul v oboch zápasoch a už iba bod ho delí od „vytúženého“ tretieho miesta. Ale toto mu nikto neverí, inak by to nebol pán výnimočný, ako sa svojho času sám nazval.

No ak chce byť ešte výnimočnejší, tak by mohol aj tak ten autobus preparkovať, lebo kto chce toto vidieť?

V diskusii sa vyjadrite, páči sa vám takýto futbal?