Main Content

Hokej-MS14: Fíni proti Slovákom s Karalahtim, Hietanenom aj Immonenom

streda, 23. apríl 2014 12:05 | Autor: TASR

Košice 23. apríla (TASR) - Tréner fínskej hokejovej reprezentácie Erkka Westerlund nominoval na prípravný dvojzápas so Slovenskom v Košiciach (24. apríla) a Poprade (26. apríla) dvoch brankárov, ôsmich obrancov a trinástich útočníkov. V jeho kádri figuruje aj 19-ročný talentovaný útočník Teuvo Teräväinen z tímu Rockford IceHogs (AHL), ktorý v základnej časti prebiehajúcej sezóny NHL odohral aj tri zápasy v drese obhajcu Stanleyho pohára Chicaga Blackhawks.

Vo výbere fínskeho kormidelníka sa nachádzajú dvaja hráči, ktorí sa predstavili na februárových ZOH v ruskom Soči - obranca Juuso Hietanen a Jarkko Immonen, obaja pôsobiaci v Kontinentálnej hokejovej lige v tíme Torpedo Nižnij Novgorod. Westerlund nominoval dovedna šiestich hráčov z KHL, ale i hráčov z domácej fínskej najvyššej súťaže, švédskej SHL a švajčiarskej NLA. V kádri figuruje aj skúsený zadák Jere Karalahti, v súčasnosti hráč Jokeritu Helsinki.

Trénerovi "Suomi" už prisľúbili účasť na MS v Minsku dvaja hráči z NHL - brankár Nashvillu Pekka Rinne a center Winnipegu Olli Jokinen, obaja sa k národnému tímu ale pripoja až v ďalšej fáze prípravy.

Nominácia hokejovej reprezentácie Fínska na zápasy so Slovenskom (24. a 26. apríl 2014)

brankári - Mikko Koskinen (Sibir Novosibirsk/KHL), Juuse Saros (HPK Hämeenlinna)

obrancovia - Oskari Korpiraki (Pelicans Lahti), Tommi Taimi, Jyri Marttinen (obaja Ässät Pori), Tommi Kivistö (Ilves Tampere), Esa Lindell, Jere Karalahti (obaja Jokerit Helsinki), Tuukka Mäntylä (Metallurg Novokuzneck/KHL), Juuso Hietanen (Torpedo Nižnij Novgorod/KHL)

útočníci - Jani Tuppurainen, Miika Lahti (obaja JYP Jyväskylä), Petteri Wirtanen (Donbass Doneck, Ukr./KHL), Juha-Pekka Hytönen (Lausanne HC/Švaj.), Veli-Matti Savinainen (Jugra Chanty-Mansijsk/KHL), Michael Keränen (Ilves Tampere), Tommi Huhtala, Eetu Pöysti, Tomi Sallinen (všetci Blues Espoo), Teuvo Teräväinen (Rockford IceHogs, USA/AHL), Iiro Pakarinen (IFK Helsinki), Jarkko Immonen (Torpedo Nižnij Novgorod, Rus./KHL), Jere Sallinen (Örebro/Švéd.), Tomi Sallinen (Espoo Blues)