Main Content

Hokej-MS14: Skokan cíti príležitosť dostať sa na MS: "Tento rok je veľká šanca"

utorok, 22. apríl 2014 17:05 | Autor: TASR

Poprad 22. apríla (TASR) - Na reprezentačnom zraze pred ďalšou fázou prípravy na MS v Minsku nechýbal ani útočník Dávid Skokan. Sobotňajší zápas v Poprade bude mať pre neho špecifickú príchuť, keďže pochádza práve spod Tatier.

Dávid Skokan, ako bývalý hráč Popradu, bude mať v druhom zápase proti Fínsku väčšiu podporu v hľadisku ako ostatní hráči. "Počul som, že zápas v Poprade je už vypredaný, no dúfam, že nejaké lístky dostaneme aj my hráči. Počas môjho pôsobenia v extralige som dával góly len na popradskom ľade, tak som zvedavý, ako to dopadne," povedal s úsmevom Dávid Skokan. Útočník Slavie Praha je už dlhší čas členom širšieho reprezentačného výberu, no na majstrovstvách sveta doteraz neštartoval. Tento rok však vidí vyhliadky smerom k MS reálnejšie ako v minulých sezónach. "Tento rok je veľká šanca. Každý sa chce trénerovi ukázať a každý zabojuje o účasť. Uvidíme, ako to napokon dopadne. Ja sa snažím hrať čo najlepšie a až krátko pred samotným turnajom sa určia úlohy jednotlivých hráčov. Zatiaľ sa bojuje iba o miestenky," dodal Skokan.

Sezónu 2013/2014 strávil v tíme Slavie Praha. V drese českého extraligistu získal 19 bodov, s výsledkom klubu však nepanovala spokojnosť. "Ja som tam bol už druhý rok a sezóna nebola taká, akú sme si v klube želali. Dostali sme sa do play off, no vypadli sme s Pardubicami. Ja som sa v Slavii naučil veľa a verím, že mi to pomôže aj teraz v prípravných zápasoch," dodal Skokan. V Slavii hrával pod vedením trénera Vladimíra Růžičku, ktorý sa po olympiáde v Soči presunul na post hlavného trénera českej reprezentácie. Na prípadnú konfrontáciu s bývalým klubovým trénerom sa Skokan teší. "Bolo by to určite zaujímavé. On však už má istú účasť, ja ešte nie. O svojej ďalšej klubovej budúcnosti už viem, no ešte to nemôžem prezradiť. Až koncom apríla budem môcť," dodal Skokan.