Main Content

Ideálna zostava 27. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 21. apríl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 27. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 27. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V tomto kole sa stretli dve najlepšie mužstvá jarnej časti, ktoré budú aj finalistami Slovnaft cup-u, pričom Slovan potvrdil v Košiciach úlohu favorita. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Dušan Perniš (Slovan) – Počas jarnej časti sa mu vracia výkonnosť, akú sme uňho poznali. Aj v Košiciach z neho sálala istota. Už na začiatku zmaril šancu Košíc, keď vyrazil nebezpečný Novákov center. Neskôr ustál viaceré šance domácich, čím súperových útočníkov zneistil a hlavne Pačinda si ho bude po tomto zápase pamätať.

Obrancovia

Ernest Mabouka (Žilina) – Kamerunský futbalista odohral dobrý zápas, čo korunoval streleným gólom. Pri výpade smerom dopredu si narazil loptu s Káčerom a strelou na prednú žrď nachytal brankára Putnockého. Mohol mať aj asistenciu, ale to by musel Jelič jeho dobrý center poza obranu upratať do siete.

Martin Černáček (Myjava) – V záhoracko-kopaničiarskom derby sa tešila Myjava, ktorá Senici takmer nič nedovolila. Bola za tým dobrá defenzívna hra domácich, ktorú, ako už tradične, režíroval Černáček. Lenže myjavský kapitán nezostal iba pri tom, ale v tomto prestížnom derby sa opäť aj gólovo presadil.

Saša Savič (Banská Bystrica) – Srbský legionár je v tejto časti súťaže pri chuti, čo v potvrdil aj v Zlatých Moravciach. Na ľavej strane bol veľmi aktívny a domácich hrozil hlavne centrovanými loptami, ktorými pripravil Dukle viacero šancí. Do jednej šance sa dostal aj sám, ale tesne minul bránu.

Stredopoliari

Roman Procházka (Trnava) – Trnavčania pokračujú na víťaznej vlne, keď tentoraz využili už dlhšie trvajúcu slabú formu Ružomberka. Hostia toho domácim veľa nedovolili, naopak, Trnava hrozila. Bolo to hlavne zásluhou Procházku, ktorý sa viackrát pokúšal o zakončenie, ale v najlepšom prípade trafil iba žrď. No mal veľký podiel na víťaznom góle.

Michal Škvarka (Žilina) – Žilinčania sa dostali do jarnej krízy aj jeho zásluhou, keďže to bol v čase ich dobrých herných výkonov najväčší spalovač šancí. Všetko to vyústilo až do reálneho boja o záchranu, no MŠK v ňom bol iba jeden zápas, pretože útok Nitry odrazil dvomi Škvarkovými gólmi, ktorými podčiarkol svoj výkon.

Aldo Baéz (Trenčín) – Ašpirant na pozíciu vicemajstra sa tešil z ligového víťazstva po mesiaci a dvoch dňoch, no AS sa k nemu dopracoval predovšetkým zlepšenou hrou. Rozbehnutej Dunajskej Strede takmer nič nedovolil, keď Baéz eliminoval kľúčových hráčov hostí a v závere ukázal aj niečo smerom dopredu, keď prihral na jeden gól a mohol aj na viac.

Martin Chrien (Banská Bystrica) – Už dlhšie si všímame jeho rastúcu výkonnosť, keď sa zlepšuje od zápasu k zápasu a proti Zlatým Moravciam odohral svoj zatiaľ najlepší zápas v Corgoň lige. Nielenže strelil dva góly, on bol proste pri ofenzíve všade. Pohyboval sa na veľkom priestore, bol silný v osobných súbojoch a vypýtal si ďalší záujem o svoju osobu.

Štefan Pekár (Myjava) – Bol najlepším hráčom najnovšieho derby zápasu v najvyššej súťaži, keď upiekol víťazstvo domácich. Pekár bol veľmi aktívny a zariadil oba góly domácich. Na prvý skvele nahral Kosíkovi a pri druhom rozohral rohový kop, loptu o niečo predĺžil Siva a všetko gólovo dotiahol Černáček.

Útočníci

William Alves de Oliveira (Žilina) – Brazílsky útočník sa síce gólovo nepresadil, ale jeho výkon  bol dôležitý pre víťazstvo Žiliny. Pri oboch Škvarkových góloch si pripísal asistenciu. V prvom prípade sklepol centrovanú loptu Mihalíka a v druhom ideálne našiel svojho spoluhráča pred prázdnou bránou.

Róbert Vittek (Slovan) – V prvom polčase hrali s vetrom v chrbte Košice, čo sťažovalo belasým hru, pretože všetky lopty na Vitteka menili smer, a tak sa nedostal do hry. V druhom dejstve už bol viac viditeľný a čo je najdôležitejšie, urobil rozdiel v zápase. Jeho strela vyústila v pokutový kop, on pečatil v nadstavenom čase skóre a ešte aj založil akciu, ktorá priniesla čistú šancu Halenárovi na druhý gól.

V diskusii vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.