Main Content

Ideálna zostava 26. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

utorok, 15. apríl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 26. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 26. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V tomto kole nastala zaujímavá situácia, keď prvé dve mužstvá tabuľky prehrali a posledné dve vyhrali. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Martin Kuciak (Zlaté Moravce) – V tejto časti sezóny hráči Zlatých Moraviec neukazujú takmer žiadne výkony, okrem Kuciaka. Ten možno vyniká aj kvôli slabej výkonnosti jeho spoluhráčov, keďže má logicky viac roboty. V Dunajskej Strede dostal gól iba z pokutového kopu, ale vyriešil viacero nebezpečných striel a hlavne dorážok.

Obrancovia

Roman Častulín (Myjava) – Na začiatku jari mu nevyšlo viacero zápasov, ale v Bratislave sa prezentoval výkonom, akým ho poznáme. Spolu s Černáčkom vytvorili nepriepustnú dvojicu, belasých udržali na uzde a keď sa už Halenár dostal k dobrej pozícii, tak Častulín sa vrhol do strely veľmi obetavo, čo urobilo rozdiel v zápase.

Róbert Pillár (Nitra) – Prečo ho Senica poslala na hosťovanie? Na Záhorí si už musia hlavu búchať, čo to urobili za hlúposť. Nechali si v kádri Brazílčana Gavu, ktorý kiksuje minimálne každý druhý zápas, no mladého Slováka poslali preč. Ale v Nitre sú radi, v obrane je pevný a navyše proti Ružomberku bol aj gólový, keď sa presadil rovno dvakrát.

Matej Podstavek (Banská Bystrica) – V zostave Dukly je „iba“ náhradou za Teixeiru, lenže ten sa na jar k podobnému výkonu, aký Podstavek ukázal proti Žiline, ani len nepriblížil, a to vraj má prestúpiť do Stoke. Podstavek blokoval strely, nedovolil skórovať v čistej šanci Jurčovi, umne vytlačil zo šance Škvarku, nebál sa rozohrávky. Jednoducho, kvalitný výkon.

Martin Husár (Nitra) – Prišiel pod Zobor už do rozbehnutej jarnej časti, ale postupne dokázal naskočil na ligový vlak. Proti Ružomberku už patril k najlepším hráčom a mal veľký vplyv nielen na defenzívu, ale aj ofenzívu. Prihral na dva góly Nitry, keď hlavne druhá asistencia bola po skvelej samostatnej akcii.

Stredopoliari

Roman Gergel (Dunajská Streda) – Budeme sa iba opakovať, ale príchod do DAC ho pokropil akoby živou vodou, pretože na jar hrá vo veľkej fazóne. Aj proti Zlatým Moravciam nešetril pohybom, staral sa prakticky o každú akciu domácich, často sa pokúšal o streľbu, len v tomto zápase mu nebolo súdené sa presadiť.

Jakub Považanec (Banská Bystrica) – Počas celej sezóny hrá dobre a pocítila to aj Žilina. Pri prvých dvoch góloch zápasu si pripísal akoby druhé asistencie, ktoré sa síce nerátajú vo futbale, ale majú veľkú cenu. Tretí gól domácich strelil sám a hlavne v druhom polčase si rozhadzoval lopty ako chcel a presné 50-metrové pasy vyťahoval s veľkým prehľadom.

Ján Vlasko (Trnava) – Už štvrtú výhru v rade zaznamenala Trnava, ktorá dáva zabudnúť na zlý začiatok jarnej časti. A na túto časť dáva z pohľadu svojej slabšej výkonnosti zabudnúť aj Vlasko. Tomu začína futbal opäť chutiť, je na ihrisku viditeľný, ale stále tomu niečo chýba. Sú to góly a asistencie, ktoré sa od neho čakajú.

Štefan Pekár (Myjava) – Myjavčania vyhrali v Bratislave absolútne zaslúžene, pretože viac chceli a našli vo svojich radoch hráča, ktorý rozhodol. Pekár sa v prvom polčase najprv dvakrát zastreľoval, aby do tretice mu to tam padlo. Využil Šulekovu prihrávku a presne okolo nohy do protipohybu prekonal Perniša.

Útočníci

Juraj Piroska (Senica) – On je hlavným ťahúňom Záhorákov, čo demonštruje nielen túto sezónu. Keby nebolo Pirosku, tak nemôžeme hovoriť ani len o náznaku ofenzívy v hre vicemajstra. Cez neho ide všetko, bez neho nejde nič. Trenčínu podpísal tretiu prehru v rade dvoma gólmi z pokutových kopov, ktoré ukážkovo premenil a je na čele tabuľky strelcov.

David Střihavka (Banská Bystrica) – Na Slovensku začínal pred necelými tromi rokmi v Žiline, ale tam s jeho službami spokojní neboli a ohrial sa pod Dubňom iba polroka. Možno aj preto mal teraz zvýšenú motiváciu, žilinskú obranu prevyšoval, strelil prvý gól zápasu a Slančíkovi pripravil skvelým sklepnutím gól, ktorý znamenal víťazstvo.

V diskusii vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.